Βραβείο ήθους σε μαθητή του Πρώτου Γυμνασίου Χαλάστρας


Στα πλαίσια της 13ης Μαθητιάδας.

«Σημασία στον αθλητισμό δεν έχει πάντα η νίκη, αλλά πρωτίστως το ευ αγωνίζεσθαι. Ένα μεγάλο μπράβο στον μαθητή Νικόλαο Τσακμάκη γιατί, αν και τόσο μικρός, δίδαξε ήθος με την πράξη του να δώσει το μετάλλιό του στον συναθλητή του από το 1ο Γυμνάσιο Σίνδου. Αυτά είναι τα καλά αποτελέσματα της δουλειάς που κάνουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και η οικογένεια στο σπίτι. Εμείς ως Δήμος Δέλτα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα σχολεία μας σε τέτοιες προσπάθειες εξωστρέφειας που προσφέρουν στα παιδιά ένα διαφορετικό είδος εκπαίδευσης και μαζί αξέχαστες εμπειρίες στη μαθητική ζωή. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται καθημερινά για να προσφέρουν στα παιδιά μας το καλύτερο». Με αυτή τη δήλωση ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος επαίνεσε την υποδειγματική ενέργεια του μαθητή – αθλητή του 1ου Γυμνασίου Χαλάστρας το οποίο συμμετείχε στη 13ηΜαθητιάδα, η οποία διεξήχθη στην Πρώτη Σερρών από 18 έως 22 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή 53 Γυμνασίων από όλη τη χώρα και την Ομογένεια. Μάλιστα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει βράβευση του μαθητή και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αναφορά του κ. Φωτόπουλου έγινε στη διάρκεια τελετής απονομής του βραβείου ήθους στο μαθητή από τον Γενικό Συντονιστή της 13ηςΜαθητιάδας Γεώργιο Γάλλο, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στο 1ο Γυμνάσιο Χαλάστρας. Το βραβείο απονεμήθηκε διότι στη διάρκεια του μικρού τελικού στο αγώνισμα της πάλης, ο Τσακμάκης έδωσε το μετάλλιο της 3ης θέσης στον αντίπαλό του ο οποίος τραυματίστηκε χάνοντας τον αγώνα.

Παρόντες στη βράβευση ο Αντιδήμαρχος Χαλάστρας Δ. Καμανάς, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δέλτα Κ. Δουζδαμπάνης οι οποίοι συνεχάρησαν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την άξια εκπροσώπηση του Δήμου Δέλτα στη σπουδαία αυτή μαθητική διοργάνωση, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά οι γονείς των παιδιών που κέρδισαν μετάλλια. Παρόντες και εκπρόσωποι της 13ης Μαθητιάδας, οι οποίοι από την πλευρά τους συνεχάρησαν τον μαθητή και τόνισαν ότι είναι μόλις η 3η φορά στις 13 διοργανώσεις που απονέμεται το βραβείο αυτό.

Ο Διευθυντής του σχολείου Μιχάλης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Φωτόπουλο και τον κ. Δουζδαμπάνη για τη βοήθεια σε όλα τα θέματα του σχολείου.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια γυμναστικής Εύα Θεοδώρογλου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Μαθητιάδας για την αξέχαστη εμπειρία. Είναι σαν μια μικρή ολυμπιάδα, είπε, είναι πολύ καλή εμπειρία, μένει αξέχαστη στα παιδιά, συμμετέχουν σε πολλά αγωνίσματα που δεν τα έχουν ξαναδεί, όπως πένταθλο, γκολφ, ιππασία κ.ά.