Αποχώρησε από την “Αλκυονίδα” ο Δήμος Δέλτα-Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Όπως διαμορφώθηκε κατά το χθεσινό (29/1) Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αποχώρηση του δήμου Δέλτα από την Αλκυονίδα ήταν το πρώτο από τα 13 θέματα ημερησίας διάταξης που συζητήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα.

Την θέση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη να αποχωρήσει ο δήμος από την «Αλκυονίδα» επικύρωσε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο.

Την απόφαση του δημάρχου στήριξαν επίσης εκπρόσωποι του συνόλου των φιλοζωικών οργανώσεων του δήμου Δέλτα.

Ο δήμαρχος εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπάρχει ήδη σύμβαση του δήμου με ιδιωτικό κτηνιατρείο και περισυλλογέα που παρέχει καταφύγιο. Στόχος του δήμου όπως είπε είναι να γίνει δημοτικό κτηνιατρείο στην περιοχή και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη αρχίσει η μελέτη υλοποίησης του

«Αποχωρούμε από την Αλκυονίδα ενώ έχουμε ήδη ενεργές τις συμβάσεις με τρεις κτηνιάτρους για τους εμβολιασμούς τις αποπαρασιτώσεις, τις στειρώσεις και ότι άλλο χρειάζονται τα αδέσποτα. Είμαστε από τους δήμους που έχουμε ψηλά τη φροντίδα των αδέσποτων. Υπάρχει σύμβαση με περισυλλογέα ο οποίος έρχεται και παίρνει τα σκυλιά και τα πηγαίνει στο καταφύγιο του στην Άσυρο όπου αφού τα παρέχει όλη τη φροντίδα που χρειάζονται τα επιστρέφει στο φυσικό τους περιβάλλον όπως ορίζει ο νόμος ο οποίος απαγορεύει τον εγκλεισμό των ζωών στα καταφύγια πέρα από τον απαραίτητο χρόνο για την ίαση κάποιας ασθένειας ή για την στείρωση τους έχουμε συνεργασία με τις φιλοζωικές που μαζί με εθελοντές βοηθάνε στον εντοπισμό των αδέσποτων» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης στην εισήγηση του και εξήγησε ότι ο δήμος Δέλτα αρχικά συμμετείχε στην «Αλκυονίδα» με σκοπό τη συνεργασία με τους άλλους δύο δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας όπως είχε συμφωνηθεί προκειμένου να ασχοληθούν από κοινού με το θέμα των αδέσποτων. «Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με την Αλκυονίδα.

«Σε συναντήσεις και επικοινωνίες με τους άλλους δύο δημάρχους θέσαμε από κοινού ακριβώς το πλαίσιο της συνεργασίας μας το οποίο δεν τηρήθηκε όπως διαπιστώσαμε στη συνεδρίαση για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου» ανέφερε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο αναδείχτηκε με τις ψήφους των πέντε εκ των εννιά μελών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δέλτα μέχρι στιγμής στην «Αλκυονίδα» δεν έχει παραχθεί κάποιο έργο ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

«Αποχωρούμε και θα ζητήσουμε τα χρήματα που δώσαμε ως μέλος της σύμπραξης» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.
Ακολούθησε συζήτηση με τους δημοτικούς συμβούλους που κατέληξαν να συμφωνούν με την απόφαση του δημάρχου.

Η εκπρόσωπος της φιλοζωικής του δήμου Δέλτα Σοφία Παπαδοπούλου ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση με τα αδέσποτα στο δήμο Δέλτα και εμφανίστηκε σύμφωνη με την απόφαση του δημάρχου δηλώνοντας αρωγός για να συνεχιστούν οι δράσεις του δήμου για τα αδέσποτα.