Απολύμανση στον οικισμό Ρομά “Αγία Σοφία” στα Διαβατά


Προληπτική απολύμανση  πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Αγία Σοφία του δήμου Δέλτα μετά από εντολή του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη,  στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η διοίκηση του Δήμου για την αποτροπή πιθανής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ειδικευμένο συνεργείο απολύμανε σχολαστικά, δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια περιμετρικά των σπιτιών όπου ζουν οι οικογένειες Ρομά ενώ έγινε απολύμανση και στους χώρους γύρω από το νηπιαγωγείο που λειτουργεί στα όρια του οικισμού για τα παιδιά των οικιστών.

Στο μεταξύ με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη ολοκληρώθηκε η απολύμανση και στον καταυλισμό της Χαλάστρας όπου ζουν 25 οικογένειες Ρομά.  

Τις επόμενες  ημέρες η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Δέλτα θα διανείμει τρόφιμα και είδη καθαριότητας στον οικισμό.  Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία για την προμήθεια αντισηπτικών  μασκών και ειδών απολύμανσης που θα μοιραστούν στους κατοίκους του οικισμού ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει και διανομή εμφιαλωμένων νερών.

Οι Ρομά σε όλον τον Δήμο Δέλτα έχουν ενημερωθεί από τις αρχές Νοεμβρίου  για τα νέα μέτρα απαγόρευσης που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση καθώς και για την υποχρέωση μετακίνησής τους  μόνο με την αποστολή του σχετικού μηνύματος στο 13033.

Παράλληλα στους κατοίκους του οικισμού «Αγία Σοφία» όπου ζει μεγάλος αριθμός Ρομά, επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης των μέτρων προφύλαξης και ατομικής υγιεινής,( χρήση μάσκας,  τήρηση αποστάσεων και συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών) καθώς  και η αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων όπως αυτά ορίστηκαν από τις κυβερνητικές αποφάσεις.