Αποτρόπαιος θάνατος σκύλου στα Κύμινα


Μάρτυρες ενός αποτρόπαιου θεάματος έγιναν χθες κάτοικοι των Κυμίνων στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, όταν εντόπισαν νεκρό ένα σκυλί, το οποίο ήταν δεμένο από τον λαιμό σε ένα τούβλο.

Τα αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστά, ούτε είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για απαγχονισμό ή για θάνατο από πείνα και δίψα.

Σε κάθε περίπτωση τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα, υποβιβάζουν την ανθρωπιά μας και καταδεικνύουν ανθρώπους χωρίς σεβασμό όχι μόνο προς τα ζώα αλλά και προς την ίδια τη ζωή.

Τις πληροφορίες για το συμβάν μας τις απέστειλε η Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων-Μαλγάρων & Φίλων, την οποία ευχαριστούμε.

Αναλυτικά η ανάρτησή τους στα social media:

“Εδώ στα χωριά μας, αν μερικοί θέλετε να λέγεστε “άνθρωποι” είστε πολύ γελασμένοι. Γιατί δεν είστε τίποτα περισσότερο από σάρκινα σακιά γεμάτα σκατά. Που περπατάνε και καταναλώνουν πολύτιμο οξυγόνο. Αυτό. Δε θα πούμε “άρρωστοι”, γιατί αυτό θα ήταν ελαφρυντικό. Όχι, δυστυχως δεν είστε άρρωστοι. Είστε απλά και ξεκάθαρα κακοί, επικίνδυνοι, δολοφόνοι. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Και με την ανοχή της υπόλοιπης κοινωνίας κυκλοφορείτε ελεύθεροι. Να σκορπάτε κακό, πόνο, θάνατο. Από την άλλη, είστε όσοι ΞΕΡΕΤΕ ποιοι εγκληματουν και δε μιλάτε. Τους καλύπτετε, γίνεστε συνένοχοι. Λες και μαγκιά είναι να υποθάλπεις τον εγκληματία και όχι να βγείς να τον δείξεις και να τον απομονώσεις από την κοινωνία μας. Δυστυχώς σίγουρα κάποιοι ξέρετε/ είδατε/ ακούσατε.. αλλά δε μιλάτε…
Για το άμοιρο πλάσμα της φωτογραφίας, μας ενημέρωσε συγχωριανός. Το βρήκε πηγαίνοντας στο χωράφι του, στην αγροτική περιοχή “βορειο” Κυμίνων, κοντά στον Άγιο Νεκτάριο. Μην ξεχάσετε στο επόμενο πανηγύρι να τρέξετε στο εκκλησάκι, να χορεύετε και να τρώτε. Γιατί άλλωστε ο Άγιος αυτό θέλει. Και όλη την υπόλοιπη χρονιά να σκορπάτε δυστυχία σε αθώα πλάσματα. Χώρος ίχνος ντροπής. Χωρίς ανθρωπιά. Έχουμε αηδιάσει, έχουμε απηυδήσει, έχουμε καταρρακωθεί. Ντρεπόμαστε για λογαριασμό άλλων, που τους θεωρούμε συνδημότες μας και ζουν ανάμεσά μας.
Ποιός ξέρει.. το δύστυχο ζώο το απαγχόνισαν ή απλά το έδεσαν εκεί, ανήμπορο, χωρίς τροφή και νερό, κάτω από τον καυτό ήλιο.. και πέθανε αργά και βασανιστικά;
Δεν ξέρουμε. Ξέρουμε μόνο ότι άλλη μια αθώα ψυχή βασανίστηκε και πέθανε από κάποιον συγχωριανό μας.
Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε όποιον αναγνωρίζει το ζώο ή ξέρει ποιος το σκότωσε, να μιλήσει. Να μας πάρει τηλέφωνο έστω και ανώνυμα! Μην τους καλύπτετε!! Μη γίνεστε συνένοχοι στο έγκλημα!!! Μην κλείνετε τα μάτια σε τόσο πόνο, τόσο θάνατο.. σας παρακαλούμε…
Φτάνει πια!!! ΜΙΛΗΣΤΕ!!!”