3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας: Βράβευση με την ετικέτα “eΤwinning 2023-2024”


Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας βρίσκεται για τρίτη χρονιά στη λίστα των σχολείων eTwinning!

Με την Ετικέτα Σχολείων eTwinning με την οποία τιμήθηκε και πάλι το 3ο Δημοτικό Χαλάστρας, αναγνωρίζεται η εξαιρετική ενσωμάτωση των αξιών του eTwinning στις πολιτικές, την πρακτική και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με την υποστήριξη της διοίκησης του σχολείου. Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση όχι μόνο μεμονωμένων μελών του eTwinning αλλά και όλων των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του σχολείου, που λειτουργώντας ως ομάδα υποστηρίζουν την υλοποίηση προγραμμάτων που εμπεριέχουν καινοτόμες και συνεργατικές πρακτικές και προάγουν την ψηφιακή ασφάλεια.

Τα σχολεία που βραβεύονται προβάλλονται σημαντικά σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και συμμετέχουν σε ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο ηγετικών σχολείων του eTwinning που θα εμπνεύσει τη μελλοντική εξέλιξη του eTwinning. Τα eTwinning Σχολεία αναπτύσσουν και μοιράζονται ένα όραμα που επικεντρώνεται στη μάθηση όλων των μαθητών, ενώ υιοθετούνται διαφοροποιημένες μεθοδολογίες. Καθιερώνουν μια κουλτούρα έρευνας, καινοτομίας και εξερεύνησης. Επικεντρώνονται στην ένταξη όπου όλοι οι μαθητές γίνονται δεκτοί και δεν υπάρχουν εμπόδια στη μάθηση.

Η τιμητική αυτή ετικέτα αποδόθηκε στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων στα οποία το σχολείο ανταποκρίθηκε μετά από αντικειμενική αξιολόγηση. Μόλις 4 δημοτικά σχολεία στην Δυτική Θεσσαλονίκη έλαβαν την Ετικέτα Σχολείων eTwinning, συμπεριλαμβανομένου και του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας. Τα συγχαρητήριά της μας εξέφρασε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Τοκμακίδου Ελπίς, που επισκέφθηκε το σχολείο.

Το σχολείο δέχθηκε συγχαρητήρια επιστολή από τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμά Μπαχαράκη με το ακόλουθο μήνυμα:

«Ύστερα από την ανακοίνωση των σχολικών μονάδων στις οποίες απονεμήθηκε η Ετικέτα eTwinning Σχολείο 2023-2024 σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για το συλλογικό σας επίτευγμα. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ευόδωση των στόχων σας και δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας.»

 

*Ευχαριστούμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας για την αποστολή των πληροφοριών