Γ. Αρβανιτίδης: Η χώρα πρέπει να παράξει πραγματικό πλούτο και να τον μοιράσει δίκαια


Γιώργος Αρβανιτίδης: Η χώρα πρέπει να παράξει πραγματικό πλούτο και να τον μοιράσει δίκαια

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ “Μέτρα για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας”.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Πρέπει να παράξουμε πραγματικό πλούτο. Και θα το κάνουμε με τους όρους και τις προϋποθέσεις που το κάνει το σύνολο του δυτικού κόσμου. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, η συζήτηση για το πώς θα μοιράσουμε τον πλούτο δεν θα γίνει ποτέ. Το μόνο που θα μοιράζουμε μέχρι τότε, είναι ότι περισσεύει από τα δανεικά”.

Πρόταση για την ανακούφιση μερίδας δανειοληπτών

Επιπλέον, ο κ. Αρβανιτίδης κατάθεσε εκ νέου παλαιότερη πρότασή του για την ανακούφιση μερίδας δανειοληπτών, για την οποία μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα.

“Είναι γνωστό ότι οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα δανειοδότησης για την ανέγερση ή ολοκλήρωση πρώτης κατοικίας με στεγαστικό δάνειο επιδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί δανειολήπτες τα προηγούμενα χρόνια, μη γνωρίζοντας τη δυνατότητα αυτή, δεν έκαναν χρήση του επιδοτούμενου επιτοκίου με αποτέλεσμα να προκύπτουν σημαντικά περιθώρια ανακούφισής τους εφόσον η Κυβέρνηση αποφασίσει να τους δώσει τη δυνατότητα αυτή αναδρομικά.

Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και μπορείτε να το κάνετε – στα πλαίσια, φυσικά, της ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα – κάντε το.

Θα ανακουφίσει πολύ κόσμο”.