To CBDWORLD προτείνει τους σπόρους κάνναβης στη διατροφή σου


Οι σπόροι κάνναβης είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και μάλιστα το πιο διαδεδομένο φυτικό συστατικό στους κύκλους των χορτοφάγων, των αθλητών και των γυμναζόμενων.

Γιατί;

Οι σπόροι κάνναβης θωρακίζουν την υγεία

Ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει «κάνναβη» το πρώτο πράγμα που πάει το μυαλό του είναι η μαριχουάνα, ωστόσο τα παράγωγα του φυτού, όπως οι σπόροι της κάνναβης, το αλεύρι κάνναβης, το κανναβέλαιο, το βούτυρο με σπόρους κάνναβης, η πρωτεϊνη κάνναβης, τα ζυμαρικά με σπόρους κάνναβης όπως και ένα μεγάλο πλήθος τροφών που στα συστατικά τους περιέχουν κανναβιδιόλη CBD, είναι από τις πιο υγιεινές φυσικές τροφές με τεράστια οφέλη στον οργανισμό και πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά που δεν υπάρχουν ούτε στα ψάρια.

Σύμφωνα με έρευνες οι φυτικές στερόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στους σπόρους κάνναβης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη. Με δεδομένο ότι οι σπόροι κάνναβης (cannabis sativa) δεν έχουν την παραμικρή ψυχοδραστική επίδραση στον εγκέφαλο (όπως τα φύλλα και τα άνθη του φυτού), μπορείς να τους καταναλώσεις ως συνοδευτικό με το γιαούρτι, τη βρώμη, τα shake πρωτεΐνης ή τις σαλάτες σου χωρίς άγχος.

Πρωτεΐνες ισάξιες με το κρέας

Οι σπόροι της κάνναβης είναι μια άριστη πηγή φυτικών και άπαχων πρωτεϊνών και παρέχουν μια γρήγορη και βολική λύση σνακ για μετά την προπόνηση, με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λιπαρά, που τους καταναλώνουν όσοι κάνουν διατροφή για bodybuilding.

Το άλλο θετικό είναι πως επειδή μεγάλο μέρος της πρωτεΐνης κάνναβης μοιάζει με αυτήν που υπάρχει στο ανθρώπινο αίμα, κάθε κουταλιά σπόρων πρωτεΐνης (περίπου 5 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης) χωνεύεται πολύ εύκολα από τον οργανισμό.

Πώς να προσλάβεις τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για να διατηρήσεις την καρδιά σου υγιή και τον εγκέφαλό σου ακμαίο.

Η πρώτη επιλογή βρίσκεται στο ψαράδικο της γειτονιάς, μόνο που θα πληρώσεις κάμποσα ευρώ για το ψάρι, μετά θα πρέπει να το καθαρίσεις και να περιμένεις να ψηθεί. Η επόμενη -πολύ φθηνότερη και ευκολότερη- επιλογή σου είναι να μασήσεις δυο χούφτες σπόρους κάνναβης. Τα ω-3 που περιέχουν αφενός μεν είναι ίδιας βιολογικής αξίας με εκείνα ενός λιπαρού ψαριού, αφετέρου δε περιέχουν πολύ λιγότερες θερμίδες (αν σε ενδιαφέρει και η δίαιτά σου).
Και, μιλώντας για δίαιτα, η κάνναβη βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Η ευχάριστη γεύση τους και η μαλακή υφή των σπόρων κάνναβης θεωρείται από ειδικούς στη χορτοφαγία πολύ καλύτερη επιλογή από το κινόα, το χούμους και άλλους ομοειδείς πρωτεϊνούχους σπόρους. Επιπλέον, οι σπόροι κάνναβης είναι πιο χορταστικοί βοηθώντας σε γρηγορότερο κορεσμό του στομάχου.

Είναι επίσης και ένα super food για άτομα που απειλούνται ή πάσχουν από διαβήτη μιας και οι σπόροι κάνναβης, χάρη στα υγιή λίπη τους, βοηθούν το σώμα να απορροφήσει τη γλυκόζη από το αίμα και να την μετατρέψει σε ενέργεια. Αποτέλεσμα; Καλύτερες επιδόσεις στο γυμναστήριο και μειωμένη ανάγκη για γλυκά.

Τα smoothies με κάνναβη προτείνονται από το CBDWORLD cannabis store για ένα δυναμικό πρωινό ξεκίνημα με ευεξία και ενισχύουν την καλή λειτουργία του σώματος όλη μέρα. Στο CBDWORLD cannabis store μπορείτε να δοκιμάσετε τρεις διαφορετικές εκδοχές του smoothie με κάνναβη, όπως και αφέψημα κάνναβης και καφέ ζεστό ή κρύο με CBD.

Facebook page: Cbdworld-Cannabis Store
Website: www.cbdworld.gr
Instagram page: cbdworld_skg