Δεύτερος ο Δήμος Δέλτα σε ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό Θεσσαλονίκης


Κοινός παρονομαστής των τριών συσκέψεων τις οποίες έκανε χθες στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με τις τοπικές αρχές της πόλης ήταν η απαίτηση όλων των αυτοδιοικητικών να έχουν καθημερινή, αναλυτική ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής. Ο μεν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας για την κάθε μία από τις συνολικά επτά περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, οι δε δήμαρχοι για τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων ανά δήμο ώστε να γνωρίζει ο καθένας τι συμβαίνει στην περιοχή του.

Η απαίτηση αυτή, η οποία έχει διατυπωθεί εδώ και πολύ καιρό άλλωστε, έγινε αποδεκτή και ο κ. Χαρδαλιάς υποσχέθηκε ότι από την προσεχή Δευτέρα θα αποστέλλονται τα αναλυτικά στοιχεία ανά περιφερειακή ενότητα και ανά δήμο. Σημειωτέον ότι τα στοιχεία δεν θα αφορούν μόνον τα καθημερινά διαγνωσμένα κρούσματα, τα οποία σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας έτσι κι αλλιώς ανακοινώνονται, αλλά θα αφορούν το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων σε κάθε περιοχή. Επιπλέον, οι δήμαρχοι ζητούν να λαμβάνουν στοιχεία και για τον αριθμό των τεστ που γίνονται στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  με βάση τα έως χθες δεδομένα, τα ενεργά κρούσματα στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας ανέρχονται σε 5.033. Εξ αυτών τα 3.207 (ποσοστό 63,7%) βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιπες έξι περιφερειακές ενότητες έχουν συνολικά 1.826 ενεργά κρούσματα με πλέον επιβαρυμένες την Πιερία, την Πέλλα και τις Σέρρες.

Όσον αφορά τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, η μερίδα του λέοντος των ενεργών κρουσμάτων βρίσκεται ασφαλώς στον κεντρικό δήμο με 2.150 ενεργά κρούσματα (ποσοστό 67%). Ακολουθούν:

Δήμος Δέλτα με 147

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με 123

Δήμος Λαγκαδά με 116

Δήμος Καλαμαριάς με 113

Δήμος Π. Μελά με 76, Θέρμης με 74

Δήμος Θερμαϊκού με 69

Δήμος Νεάπολης Συκεών με 66

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης με 47

Οι υπόλοιποι τέσσερις δήμοι Πυλαίας Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Βόλβης μοιράζονται τα υπόλοιπα 203 ενεργά κρούσματα.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: voria.gr