Δήλωση του Δημάρχου Δέλτα για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών


Διαβάστε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών (5η Οκτωβρίου), ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών που καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO, μας υπενθυμίζει τη σημασία του έργου τους ως προς τη διαμόρφωση της κοινωνίας. Μια σημασία που οφείλει να το αντιλαμβάνεται πρωτίστως η εκάστοτε πολιτεία ώστε να υποστηρίζει το έργο τους αλλά και οι ίδιοι ώστε να την υπηρετούν δεόντως.

Έχοντας στη συλλογική μας μνήμη τη γνώση για το ρόλο που έπαιξαν οι «δάσκαλοι» και η παιδεία για την πορεία του έθνους μας, στους απελευθερωτικούς αγώνες και στις δύσκολες ιστορικά στιγμές, αντιλαμβανόμαστε τον πρωτεύοντα ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στη σημερινή εποχή της οικονομικής και αξιακής κρίσης.

Σε μια εποχή αφελληνισμού της παρεχόμενης εκπαίδευσης, σε μια συγκυρία όπου εξοβελίζονται σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας του λαού μας όπως είναι η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ο ξεριζωμός του Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, η Βόρεια Ήπειρος ή ο Μακεδονικός Αγώνας, σε μια συγκυρία που επιχειρείται η πλήρης αποκαθήλωση της Ορθοδοξίας από το ελληνικό σχολείο, καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.

Η πρόοδος και η ανόρθωση της πατρίδας μας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εθνική παιδεία, που θα μεταδίδει γνώση αλλά συνάμα αξίες και ιδανικά.

Ως γονέας, ως εκπαιδευτικός και ως Δήμαρχος καλώ, λοιπόν, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν το έργο τους με επίγνωση λειτουργήματος, αίσθηση καθήκοντος και διάθεση προσφοράς.

Και εύχομαι η πολιτεία να συνειδητοποιήσει ότι στην Παιδεία δεν χωρά ούτε «εξοικονόμηση» ούτε ιδεοληψία, ότι η μεγαλύτερη επένδυση είναι ένα σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα, βασισμένο στις ιστορικές σταθερές του Ελληνισμού, που θα παράγει προσωπικότητες χρήσιμες για την κοινωνία».