Γ. Ιωαννίδης: Πρώτα λύσεις για τον οικισμό Αγ. Σοφία και μετά απόδοση ευθυνών


Στο ραδιόφωνο του Άλφα μίλησε ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Γιάννης Ιωαννίδης για τον οικισμό Αγία Σοφία

«Συνήθως αντιμετωπίζουμε αποσπασματικά και “πυροσβεστικά” τα προβλήματα που δημιουργούνται, ενώ ξέρουμε ότι το ίδιο πρόβλημα θα επαναληφθεί σε λίγο χρονικό διάστημα», κατήγγειλε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Ιωαννίδης δήμαρχος Δέλτα, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον οικισμό Αγία Σοφία και το ζήτημα της μη ύπαρξης χώρου που θα χρησιμοποιηθεί ως νηπιαγωγείο.

Προτάθηκαν πολλές λύσεις, από τον κ. Ιωαννίδη, όπως να μοιραστούν τα παιδιά σε εννιά σχολεία, κοντά στον οικισμό ή να φιλοξενηθούν σε ένα ασφαλές κτήριο, ωστόσο οι γονείς δεν θα πήγαιναν τα παιδιά τους σε μέρος εκτός του καταυλισμού, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, μια άλλη λύση ήταν μια μία σκηνή μεταλλικής κατασκευής, την οποία θα δανειζόταν ο δήμος από Μη Κυβερνητική Οργάνωση, όμως, μετά θα αντιμετώπιζαν προβλήματα ασφάλειας του σχολικού εξοπλισμού.

Τελευταία λύση, προτάθηκε ένας χώρος εντός του οικισμού, ο οποίος είχε καταληφθεί, καθώς γίνονταν και πολλές «περίεργες ενέργειες», όπως δήλωσε ο δήμαρχος. Ο κ. Ιωαννίδης επιθυμεί, λοιπόν, να τον ανακαινίσουν για να φιλοξενείται εντός του, το νηπιαγωγείο του καταυλισμού.

«Το υπ’ αριθμόν ένα είναι να κοινωνικοποιήσουμε τα παιδιά», διαμήνυσε ο κ. Ιωαννίδης, ενώ προσέθεσε πως «το ζήτημα είναι όμως η μορφή συνύπαρξης και λειτουργίας μέσα στον καταυλισμό αντιτίθεται να το πω με την παιδεία που προσπαθούμε να τους δώσουμε».

Τέλος, ο δήμαρχος Δέλτα κατήγγειλε την προηγούμενη διοίκηση καθώς υπάρχουν προβλήματα που «θα έπρεπε να είναι λυμένα», όπως ανέφερε, ενώ ο ίδιος θέτει ως προτεραιότητα να δοθούν λύσεις ουσίας και έπειτα να αποδοθούν οι ευθύνες για την «αδράνεια και επιπολαιότητα», της προηγούμενης κυβέρνησης.