Δήμαρχος Δέλτα: Πρώτο μου μέλημα η ασφάλεια όλων των δημοτών


Τι δήλωσε για την κατάσταση στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Συνέντευξη στην ΕΡΤ3 παραχώρησε χθες ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά.

Ο Δήμαρχος Δέλτα επισήμανε ότι υπάρχουν κρούσματα επιθέσεων και κλοπών εναντίον των κατοίκων των Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας, ενώ η υπερφόρτωση του στρατοπέδου με όλο και περισσότερους αδήλωτους μετανάστες δημιουργεί αναταραχή εντός της δομής, συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών και αυτό βγαίνει προς την κοινωνία με βίαιες μορφές.

Το κύριο πρόβλημα που υπάρχει είναι η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Δέλτα ζητά να υπάρχει επαρκής φωτισμός πέριξ του στρατοπέδου και να αυξηθεί η αστυνόμευση της περιοχής. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, για να δημιουργηθεί μία γραμμή που θα πηγαίνει απευθείας από το κέντρο φιλοξενίας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Σύμφωνα με το Δήμαρχο το ζήτημα αυτό αναμένεται να λυθεί άμεσα. “Πρώτο μου μέλημα είναι τόσο η ασφάλεια των δημοτών σε Διαβατά και Νέα Μαγνησία, όσο και η ασφάλεια όλων των δημοτών του Δήμου Δέλτα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαμαρτυρία κατοίκων

Μάλιστα αγανακτισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής μπροστά στο νηπιαγωγείο των Εργατικών Κατοικιών στα Διαβατά.

Η αυθόρμητη συγκέντρωση των κατοίκων προκάλεσε την έντονη κινητοποίηση των αρχών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή συμπλοκή μεταξύ των κατοίκων και των αλλοδαπών.

Την ανησυχία των πολιτών της περιοχής μετέφερε ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης: «Υπάρχει μια κοινωνική αναταραχή», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις αθρόες ροές των προσφύγων που έρχονται εδώ πέρα, είναι δίπλα το hot spot».

Όπως τόνισε, υπάρχει ανησυχία των κατοίκων της περιοχής λόγω της υπερφόρτωσης στο hot spot με συνέπεια να υπάρχουν προβλήματα τόσο εντός της δομής όσο και έξω από αυτή.

«Η κατάσταση εδώ είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ», σημείωσε στις δηλώσεις του  ο δήμαρχος Δέλτα.

«Μου τράβηξαν τα μαλλιά και με χτύπησαν για να μου πάρουν το κινητό»

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία θύματος ληστείας.

Όπως ανέφερε η 21χρονη Αθηνά Λιόλιου, την ώρα που περπατούσε για να πάει σπίτι της, άγνωστοι της επιτέθηκαν με σκοπό να τη ληστέψουν.

Σύμφωνα με το θύμα, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή μόνο όταν έσπευσαν κάτοικοι προκειμένου να τη βοηθήσουν.

«Πέρασα όλη τη νύχτα στο νοσοκομείο. Έχω ίλιγγο από το χτύπημα»

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Δημάρχου Δέλτα στην ΕΡΤ3 στον παρακάτω σύνδεσμο.