Δημήτρης Δανιήλ, από την Σίνδο στην Κύπρο και την επιτυχία


Με αυτό το άρθρο θα εγκαινιάσουμε μια νέα κατηγορία στην ιστοσελίδα μας, με τίτλο “Αυτοί που φύγαν”. Μέσα από τα άρθρα αυτής της κατηγορίας θα σας παρουσιάσουμε συνδημότες μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό και ξεκίνησαν εκεί μια νέα ζωή.

Στο πρώτο μας άρθρο στην κατηγορία “Αυτοί που φύγαν” το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Δημήτρης Δανιήλ από την Σίνδο.

Τα πράγματα με τον Δημήτρη δεν ήτανε πότε απλά. Άνθρωπος ανήσυχος από την φύση του, ανέκαθεν έψαχνε την επιχειρηματική ιδέα που θα τον αναδείξει και θα τον κάνει οικονομικά άνετο. Οι απόπειρες πολλές, οι ιδέες ακόμα περισσότερες, συνήθως είχαν να κάνουν με το εμπόριο, την αγορά και πώληση αγαθών. Δεν ήταν όλες οι ιδέες καλές και σίγουρα δεν ήταν όλες οι προσπάθειες πετυχημένες αλλά όπως λένε “Όσο πιο μεγάλες είναι οι αποτυχίες τόσο πιο μεγάλη θα είναι η επιτυχία όταν έρθει. Και στη περίπτωση του Δημήτρη Δανιήλ, η επιτυχία ήρθε!

Γέννημα θρέμμα Σινδιώτης, ο Δημήτρης ολοκλήρωσε τις 9 τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Σίνδο και μετέπειτα φοίτησε στο λύκειο Χαλάστρας. Ακολούθησαν οι σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Τεχνολόγων Οχημάτων. Στα πρώτα του βήματα εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Πάντα όμως μέσα του υπήρχε το μικρόβιο του επιχειρήν. Το οποίο και ανέπτυξε, όμως όχι στην γενέτειρα του αλλά στην Κύπρο, όπου βρέθηκε ως μετανάστης.

Η μετανάστευση στην Κύπρο

Η πρώτη επαφή με την Κύπρο ήρθε από την στρατιωτική του θητεία, όπου υπηρέτησε ως δεκανεας στην ΕΛΔΥΚ. Την απόφαση για να φύγει στην Κύπρο την πήρε, κυριολεκτικά, σ’ ένα βράδυ. Ήταν Γενάρης του 2011, ένας παλιός συμμαθητής, μια συζήτηση και η μη τήρηση των συμφωνηθεντων από τον εργοδότη του, που του είχε δώσει μισθό 500 ευρώ αντί για τα συμφωνηθέντα 1200, ήταν λόγοι αρκετοί για να κάνουν τον Δημήτρη να αγοράσει εισιτήρια εκείνο το βράδυ. Κάπως έτσι ξεκίνησε η νέα του περιπέτεια στην Κύπρο.

Τον πρώτο καιρό τίποτε δεν ήταν εύκολο. Ξεκίνησε την πορεία του στην Κύπρο κάνοντας διάφορες δουλειές, για αρκετό καιρό εργαζόταν 7 ημέρες την εβδομάδα. Άλλαξε πολλές δουλειές μέχρι να καταλήξει. Ξεκίνησε να εργάζεται part time σε εταιρία ερευνών ενώ στη συνέχεια δούλεψε ως σερβιτόρος, ως εκτιμητής ζημιών σε ασφαλιστική, ως οδηγός σε εταιρία οδικής βοήθειας, ως μάνατζερ σε παραλιακό καφέ για να καταλήξει ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιστοσελίδας αγγελιών της Κύπρου και παράλληλα υπάλληλος στην Ελληνική Πρεσβεία στην Λευκωσία.

Η γέννηση της χρηστικής ιδέας

Όλο αυτό το διάστημα που άλλαζε δουλειές και επαγγέλματα, δεν έπαψε να σκέφτεται, να αναζητεί εναλλακτικές. Και όπως συμβαίνει συνήθως, η πιο λαμπρή ιδέα έρχεται όταν προσπαθείς να λύσεις ένα πρόβλημα. Ετσι έγινε και στην περίπτωση του Δημήτρη. Στην διαδικασία εύρεσης νέας εργασίας ο Δημήτρης βρήκε το κενό που θα κάλυπτε επιχειρηματικά.

“Καθώς αναζητούσα εργασία μέσα από τις ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, διαπίστωσα ότι καμία “σελίδα” δεν είχε συγκεντρωμένες όλες τις αγγελίες εργασίας.”  Ο τρόπος λειτουργίας των ιστοσελίδων εύρεσης εργασίας είναι ξεπερασμένος και πρακτικά καμιά ιστοσελίδα δεν μπορεί να έχει συγκεντρωμένες όλες τις αγγελίες εργασίας. Αυτό το κενό κάλυψε ο Δημήτρης με την δική του επιχειρηματική ιδέα. Ο Δημήτρης δημιούργησε αρχικά την σελίδα στο Facebook, “Αγγελίες Εργασίας Κύπρος”, η οποία σύντομα έγινε η πιο δημοφιλής της Κύπρου. Το αποτέλεσμα ήταν να δέχεται δεκάδες μηνύματα από εργοδότες που αναζητούσαν προσωπικό και από απλούς ανθρώπους που βρήκαν εργασία μέσω της σελίδας του. Η επιτυχία αυτή οδήγησε στην δημιουργία της ιστοσελίδας www.aggeliesergasias.com η οποία δέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά και βοηθάει εκατοντάδες κόσμου να βρει εργασία ή να αλλάξει καριέρα.

Οι ώρες εργασίας για τον Δημήτρη Δανιήλ είναι πια ατέλειωτες. Δημοσιεύει αγγελίες και απαντάει σε μηνύματα ακόμα και τις ώρες που βγαίνει με τους φίλους του. Δεν τον πειράζει όμως, αφού εκτός από το γεγονός ότι το site του διασφαλίζει μία επαγγελματική καταξίωση, βοηθάει και πολλούς ανθρώπους να βγουν από την ανεργία.

Αυτήν την περίοδο η ομάδα του Δημήτρη ετοιμάζετε να λανσάρει την νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα aggeliesergasias.com καθώς και εφαρμογή για smartphone. Με τον τρόπο αυτό θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η απήχηση της πλατφόρμας εύρεσης εργασίας του Δημήτρη.

Γιατί η επιτυχία είναι απλά ο συνδυασμός μια καλής και χρηστικής ιδέας και της σκληρής και επίμονης εργασίας” όπως μας δήλωσε ο Δημήτρης.

12744011_1729055220661378_5493157510343943401_n  13487522_1778383179061915_1232528707_n

 

13472275_1778383175728582_1641841913_n

13497777_1778427569057476_441227017577536424_o