Ρ. Αντωνοπούλου: Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σίνδο θα κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα


Ρ. Αντωνοπούλου: Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σίνδο θα κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα

Στην αποκάλυψη πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων “Frakapor” στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, προχώρησε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντησή της με τον περιφερειακό διευθυντή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ, Δημήτριο Καραμπέρη, στα γραφεία του Οργανισμού στην οδό Δωδεκανήσου.

Η κυρία Αντωνοπούλου τόνισε πως σε επαφή που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα της γνωστοποιήθηκε πως το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή της Σίνδου θα κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτό δεν είναι καλές τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους εργαζόμενους για τους οποίους η ίδια είναι αρμόδια. Να σημειωθεί πως χθες κατά την επίσκεψη της στο κέντρο φιλοξενίας επικράτησε ένταση με τους πρόσφυγες να αποκλείουν την είσοδο του κέντρου.

Ακόμα όπως είπε κ. Αντωνοπούλου, στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στους δήμους αίτηση έκαναν περισσότερα από 40.000 άτομα.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σύμφωνα με την Ράνια Αντωνοπούλου, θα είναι για 8 μήνες και οι εργαζόμενοι σε αυτό θα έχουν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, όπως ένσημα και σίγουρα κάθε μήνα τον κατώτατο μισθό.

Παράλληλα, η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας δήλωσε πως μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου θα προσληφθούν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και hot spot2.500 άτομα. Μάλιστα γι αυτές τις θέσεις εργασίας, κατατέθηκαν 30.447 αιτήσεις.

 

Το διαβάσαμε στο Thestival.gr