Το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Νέα Μαγνησία) στη Ρώμη με το πρόγραμμα Erasmus +


Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Erasmus+ του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου ολοκλήρωσε με επιτυχία το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης με θέμα «Επιτάχυνση της Κοινωνικής Ένταξης και Αποδοχής Αλλοδαπών Μαθητών μέσω Καινοτόμων Μεθόδων Διαπολισμικής Εκπαίδευσης.»

Στην κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη από τις 4-4-2022 μέχρι 8-4- 2022 πήραν μέρος οι εκπαιδευτικοί: Καδιανά Σοφία, Κλάδου Αθηνά, Κουκαλιώτης Αθανάσιος και Σουβατζόγλου- Νικολαΐδου Χριστίνα. Φορέας υποδοχής και διοργάνωσης των επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο «Inclusion of minor migrants through new teaching methodology» ήταν ο οργανισμός Infol.

Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν γνώσεις ,νέα εργαλεία και μεθόδους διδασκαλίας, ώστε να συμβάλουν σε ένα συμπεριληπτικό σχολείο που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά στοχεύοντας στην ισότητα μεταξύ των μαθητών, στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και στον σεβασμό των διαφορετικών απόψεων.

Παράλληλα καλλιεργήθηκε η επικοινωνία με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών οι οποίοι συμμετείχαν στο ίδιο πρόγραμμα, η ανταλλαγή απόψεων, η συνεργασία και ο σχεδιασμός μελλοντικών δράσεων κάνοντας αυτή την κινητικότητα επιτυχημένη και συναρπαστική.

Καταλήγοντας, το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου με την ολοκλήρωση του Σχεδίου επιδιώκει να βοηθήσει ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία δίνοντας έμφαση στις ατομικές ανάγκες του κάθε μαθητή, ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και ελκυστική.

 

*Ευχαριστούμε το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου για την αποστολή των πληροφοριών

*Φωτογραφία Αρχείου