Δημοπρατήθηκε το έργο ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών


Δημοπρατήθηκε το έργο ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών

Ευθ. Φωτόπουλος: «Δίνουμε μεγάλο και αποτελεσματικό αγώνα για τη σχολική στέγη»

Κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών, καθώς χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης. Το Λύκειο Διαβατών είχε ενταχθεί τον περασμένο Ιούνιο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΕΣ 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση».

«Δίνουμε έναν μεγάλο και αποτελεσματικό αγώνα για τη σχολική στέγη στο Δήμο μας, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν λεφτά αλλά ούτε και διαδικασίες χρηματοδότησης. Εκτός από το Λύκειο Διαβατών, το οποίο εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και προχωρά κανονικά, βαίνουν προς ολοκλήρωση το 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μαγνησίας και το 2ο Δημοτικό στη Ν. Μαγνησία. Μετά την ολοκλήρωση των 9 αιθουσών τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως είχαμε υποσχεθεί, αλλά και τη μέριμνα να εξοπλιστεί από τον Δήμο εγκαινιάζουμε σε λίγες μέρες και ξεκινά τη λειτουργία του το Γυμνάσιο Εχεδώρου (Ν. Μαγνησία). Ήδη ολοκληρώνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου και επίκειται η δημοπράτηση του έργου ολοκλήρωσης του παλαιού Παιδικού Σταθμού στη Σίνδο. Συνεχίζουμε προετοιμάζοντας άλλα σχολεία, όπως το ΕΠΑΛ Χαλάστρας και το 3ο Δημοτικό Διαβατών, ενώ ήδη εγκρίθηκε η μελέτη για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 850.000 ευρώ σε σχολεία όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων και προχωράμε στη διαδικασία δημοπράτησης. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάζονται στο Δήμο μας για τη σχολική στέγη. Θα συνεχίσουμε έτσι σε πείσμα των καιρών, για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους δημότες μας» δηλώνει ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Το έργο ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών έχει προϋπολογισμό 3.144.000,0 € ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η ολοκλήρωσή του προβλέπεται σε δυο χρόνια, τον Ιούνιο του 2018, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Δέλτα.

Το υπό ανέγερση Λύκειο αποτελείται από δύο κτίρια που περιλαμβάνουν υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο. Το πρώτο κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το κυλικείο και τον κεντρικό χώρο εισόδου. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από υπόγειο με τις αποθήκες και τους χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ισόγειο (διοίκηση, χώροι υγιεινής, βιβλιοθήκη), α’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια), β’ όροφο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια). Η κατακόρυφη επικοινωνία γίνεται μέσω ανελκυστήρα και κλιμακοστασίου. Το νέο σχολείο προβλέφθηκε να έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και το εμβαδό του Λυκείου είναι 2.192 τ.μ.

Το Λύκειο Διαβατών εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΕΣ 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.