Δήμος Δέλτα: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Δημόσιας Υγείας


Με αφορμή το μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, που είναι ο Οκτώβριος, η Αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής και Δημόσιας Υγείας  διοργάνωσε δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών,  δίνοντας έμφαση στην αξία της πρόληψης, καθώς ο καρκίνος του μαστού, αν και ιδιαίτερα συχνός στις γυναίκες, μπορεί να νικηθεί, αν διαγνωστεί έγκαιρα.

Λόγω των ιδιαίτερων φετινών συνθηκών και την απαγόρευση των ανοιχτών εκδηλώσεων  έγινε ενημέρωση σε εξωτερικούς χώρους με την διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και την τήρηση όλω των μέτρων προστασίας.

Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Διαβατών και του Κέντρου Υγείας Χαλάστρας μαζί με επισκέπτριες υγείας, μοίρασαν στις 9 κοινότητες του Δήμου Δέλτα πληροφοριακό υλικό για τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας για την ασθένεια καθώς και  για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ενδιαφερόμενων σε δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τονίστηκε ότι στα Κέντρα Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας γίνονται δωρεάν τεστ ΠΑΠ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη σημασία της πρόληψης και σε ειδικά ζητήματα προστασίας της μητρότητας, όπως η προφυλακτική αξία του θηλασμού.

Στους ενδιαφερόμενους επισημάνθηκε η αξία των προληπτικών εξετάσεων ( test ΠΑΠ, μαστογραφίας και υπέρηχου μαστού), με το μήνυμα: Η πρόληψη σώζει την Ζωή!

«Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος  σε όλες τις γυναίκες, που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή μας. Ο Δήμος Δέλτα έχει καθιερώσει τα δύο τελευταία χρόνια δράσεις ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης προκειμένου να γίνει βίωμα όλων των γυναικών η αξία της πρόληψης, γιατί η ζωή τους έχει για όλους μας μεγάλη αξία και η πρόληψη σώζει Ζωές», τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνική Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας Βούλα Ελευθεριάδου.