Δημοτικό Συμβούλιο: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Διονύση Λιακόπουλου-Εγκρίθηκαν 17 θέματα


Το  Δημοτικό́ Συμβούλιο  του Δήμου Δέλτα στις 22 Οκτωβρίου,  ενέκρινε συνολικά 17 θέματα ημερήσιας διάταξης  στην δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών  συνεδρίαση, που έλαβε χώρα στα πλαίσια των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19, στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου «Κωνσταντίνος Θεοφάνης».

Στη έναρξη της συνεδρίασης, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλης Χαλβατζής, κήρυξε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου δημοτικού συμβούλου Διονύση Λιακόπουλου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών.  «Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται στη σκιά του αδόκητου και άδικου χαμού του Διονύση Λιακόπουλου ενός νέου ανθρώπου, αγωνιστή και οραματιστή για τον τόπο του και το κοινωνικό σύνολο» τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας από το σώμα να τηρήσει ενός λεπτού σιγή.

«Η απώλεια του  Διονύση Λιακόπουλου μας συγκλόνισε όλους. Ήταν ένας άνθρωπος ανιδιοτελής, έντιμος, με χιούμορ, πάντα διαθέσιμος να προσφέρει στο Δήμο και στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Χαλάστρα, το καλύτερο.  Στον έναν μόλις  χρόνο που τον χαρήκαμε τόσο στο Δημοτικό́ Συμβούλιο όσο και στην διοίκηση του Δήμου, διαπιστώσαμε το υψηλό σθένος και το απαράμιλλο θάρρος του, στοιχεία με τα οποία αντιμετώπιζε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Ο Διονύσης, είχε όραμα για τον τόπο και πάντα διάθεση για να το πραγματοποιήσει. Η απώλεια του αφήνει ένα τεράστιο κενό για την Αυτοδιοίκηση και για τον Δήμο μας ,όπου είχε πολλά ακόμη να προσφέρει» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε: «Ο Διονύσης περνούσε όρθιος όλες τις δυσκολίες της ζωής, δεν λύγισε ούτε στα πιο άσχημα που έζησε. Ακόμη και με την κατάσταση της υγείας του ήταν ψύχραιμος και αισιόδοξος για την έκβαση της».  Ο Δήμαρχος  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην γιορτή των Ελευθερίων της Χαλάστρας αναφερόμενος στην περυσινή διοργάνωση που βασίστηκε εξ ολοκλήρου στον  Διονύση Λιάκοπουλο. «Φέτος  η γιορτή των Ελευθερίων ήταν φτωχότερη εξαιτίας της απώλειας του Διονύση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Με διθυραμβικά́ σχόλια μίλησαν για τον Διονύση Λιακόπουλο και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεών. «Αν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήμασταν σε διαφορετικά́ μετερίζια με τον Διονύση, αυτό δεν μας εμπόδιζε να κουβεντιάζουμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.   Η λύπη είναι μεγάλη για την μεγάλη απώλεια τόσο για το δημοτικό μας συμβούλιο όσο  για τον τόπο μας και για τη Χαλάστρα», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Μεγάλη απώλεια  για την Αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε το  θάνατο του Διονύση Λιακόπουλου και ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Δέλτα.  «Ο Διονύσης χαίρει αξιοσύνης από όλους μας,  ήταν ένας άνθρωπος που σηματοδοτούσε την πρόοδο και την αλλαγή για το Δήμο Δέλτα» τόνισε ο κ Διαμαντόπουλος.

Ο Δήμαρχος Δέλτα καλωσόρισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Κωνσταντίνο Λουμπούτη ως νέο μέλος στη διοίκηση του Δήμου,  που  πήρε τη θέση του εκλιπόντος.

Ακολούθησε η συζήτηση  θέματος της ημερήσιας διάταξης  για την έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσης του Δήμου Δέλτα για το οικονομικό έτος 2018 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

Στην ίδια  συνεδρίαση ορίστηκαν από τον Δήμαρχο  νέα μέλη στην ΔΕΥΑΔΔ για την πλήρωση κενών θέσεων που προέκυψαν,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος  Λουμπούτης και Κωνσταντίνος  Δουσδαμπάνης.  Επίσης ο Δήμαρχος όρισε νέο πρόεδρο του ΚΠΟΔΔ τον Χρήστο  Ναζλίδη και αντιπρόεδρο την Ελισσάβετ Σκεύη ενώ ως πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος  Θόδωρος Βαλαρης  και στη θέση της αντιπροέδρου η Παρασκευή Καρυπίδου. Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκε μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του  κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Δέλτα  ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Λουμπούτης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε  ομόφωνα η αγορά ενός καινούργιου μηχανήματος  τυπου Unimog συνολικού κόστους

296.000 ευρώ μετά από διαγωνισμό που θα προκηρύξει  ο Δήμος.  Το πολυμηχάνημα θα ενταχθεί στον στόλο της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας.

 

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία ενέκρινε τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της  συνεδρίασης.

 

Η νέα αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρύσα Γεωργιάδου ενημέρωσε το σώμα  ότι κατά το δεύτερο 6μηνο του 2019 αυξήθηκαν τα έσοδα του Δήμου Δέλτα  κατά 428.009 ευρώ ενώ μειώθηκαν κατά 500.000 οι οφειλές του δήμου προς τρίτους.