Δόξα Πενταλόφου-Ιωνικός: 1-1


Μοιράστηκαν τους βαθμούς οι δύο ομάδες.

Ένα αρκετά ποιοτικό παιχνίδι διαδραματίστηκε σήμερα στον Πεντάλοφο, με την τοπική Δόξα και τον Ιωνικό να αναδεικνύονται ισόπαλοι χάρη στο τελικό 1-1.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 21’, όταν ο Νίκος Σκέμπης εκτέλεσε όμορφα απευθείας φάουλ, αλλά ο Πλάνος με εξαιρετική εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ. Η απάντηση από πλευράς Ιωνικού ήρθε δυο λεπτά αργότερα (23’) με την κεφαλιά του Κεχαγιά από το ύψος του πέναλτι να περνάει άουτ. Στα «καπάκια» (24’) έλαβε χώρα η πιο κλασική ευκαιρία μέχρι εκείνη την ώρα, καθώς ο Χωλετσίδης με υπέροχη πάσα έβγαλε τον Πρωτόγερο τετ-α-τετ, μα ο τελευταίος πλάσαρε εκτός.  Μέχρι το τέλος του 45λεπτου, οι «ασπρόμαυροι» είχαν άλλα δύο αξιόλογα στιγμιότυπα. Το πρώτο στο 37’ με τον Κεχαγιά (προσπάθεια εντός περιοχής, έξω) και το δεύτερο στο 44’ με τον Κουσιώρα (δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, με την ίδια κατάληξη).

Στις αρχές της επανάληψης (56’) οι παίκτες του Γιώργου Σαββόγλου συνεργάστηκαν αρμονικά, ο Κεχαγιάς έγινε τελικός αποδέκτης δοκιμάζοντας το πόδι του εκτός περιοχής, όμως για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να σημαδέψει εστία. Το σκορ άνοιξε στο 59’, όταν ο Πουμπουρίδης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο βαθιά μπαλιά που του έγινε και ανενόχλητος νίκησε τον Πλάνο για το 1-0. Να σημειωθεί ότι μετά την επίτευξη του γκολ, ο μισός Ιωνικός έπεσε πάνω στον α’ βοηθό, κ. Αποστόλου, διαμαρτυρόμενος έντονα για οφσάιντ. Ο ίδιος παίκτης παραλίγο να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του στο 70’, εκεί  όπου μετά από κάθετη του Μάσκα, πάτησε περιοχή, ωστόσο είδε τον Πλάνο να τον σταματάει. Η ισοφάριση ήρθε στο 77’, με τον Ελληνίδη να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Βέργο, τον Ψάρια να επεμβαίνει εξ επαφής, αλλά τον Μανελίδη να έρχεται από πίσω και να τινάζει το πλεχτό, 1-1. Στο ύστατο αξιόλογο στιγμιότυπο της συνάντησης (84’) και πάλι ο Ελληνίδης με το μαγικό του πόδι έβγαλε φάτσα με την εστία τον Ασλανίδη, μα εκείνος σημάδεψε εκτός.

 

Δόξα Πενταλόφου (Β. Σμίλκος): Ψάριας, Σαρίκης, Τσιτλαχίδης, Σκέμπης Κ., Σαραμουρλής, Τσιφούτης, Πρωτόγερος, Χωλετσίδης (67’ Μάσκας), Πουμπουρίδης (92’ Κύρου), Σκέμπης Ν., Μενεξές

Ιωνικός (Γ. Σαββόγλου): Πλάνος, Παπαδόπουλος, Ασλανίδης, Πασπαλάς Ν., Κωνσταντινίδης, Χατζηαντωνίου, Κεχαγιάς, Κουσιώρας, Μανελίδης, Ελληνίδης, Πασπαλάς Χ. (63’ Βέργος)

Διαιτησία: Στραντζαλίδης (Αποστόλου – Φράγιος)

 

Πηγή: erasitexnika.gr