Δυσμενείς οι συνέπειες της καύσης των αγρών στο περιβάλλον


image

Να μην επιτρέπονται καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων στα χωράφια από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο ζητά ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο κ. Φωτόπουλος επισημαίνει στην επιστολή του το σχετικό πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και υπογραμμίζει τις δυσμενείς συνέπειες της καύσης των αγρών στο περιβάλλον, τις καλλιέργειες, τη δημόσια υγεία,ιδίως αυτή την περίοδο λόγω της υγρασίας που παράγει καπνό.

“Δυστυχώς, ο νόμος επιτρέπει στους αγρότες να προβαίνουν σε καύσεις κατόπιν άδειας, με αποτέλεσμα οι καύσεις να συνεχίζονται και να έχουμε και φέτος το ίδιο πρόβλημα.

Με την παρούσα ζητούμε την τροποποίηση του υπ’ αριθμ. 9/2000 (ΦΕΚ Β’ 1459/30.11.2000) κανονισμού ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις ώστε να επιτρέπεται η καύση των αγρών μόνο μετά τις 15 Ιανουαρίου, οπότε τα γεωργικά υπολείμματα έχουν αποξηρανθεί” προσθέτει.

Σημειώνεται ότι σχετικό ψήφισμα υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα το οποίο αποφάσισε την διοργάνωση ημερίδας με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων (Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Επιστημονικών φορέων, του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, εκπροσώπων των αγροτών, της Περιφέρειας και των βουλευτών του Νομού).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ