Έφοδος της αστυνομίας στον οικισμό “Αγία Σοφία” στα Διαβατά


Συνελήφθησαν 23 άτομα.

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, στον οικισμό “Αγία Σοφία” της περιοχής των Διαβατών στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα, 6 εκ των οποίων εμπλέκονται σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, στις 21 Οκτωβρίου στον οικισμό των αθίγγανων.

Με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, σε οχτώ κατοικίες, εγκαταλελειμμένα οικήματα και οχήματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων κι ένας ανήλικων 14 ετών,σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, σύσταση συμμορίας και απείθεια.

Σημειώνεται ότι, 55χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει πριν την επικείμενη έρευνα, πήδηξε από ύψος 4 περίπου μέτρων με συνέπεια να τραυματιστεί.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

  • (7) κυνηγετικές καραμπίνες
  • (2.146) κυνηγετικά φυσίγγια
  • (60) πυροδοτημένα κυνηγετικά φυσίγγια και
  • (4) πυροδοτημένα φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Από την προανάκριση προέκυψε εμπλοκή έξι εκ των συλληφθέντων στην υπό έρευνα απόπειρα ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα την 21-10-2018 σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 40, 19 και 42 ετών, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με συγγενική σχέση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

Πηγή: thestival.gr