Ευθ. Φωτόπουλος: «Οι ηλικιωμένοι ενεργό και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας»


Δήλωση του Δημάρχου Δέλτα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων (1 Οκτωβρίου)

«Ευτυχώς ο πολιτισμός μας έχει φτάσει στο σημείο να φροντίζουμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας όχι μόνο μέσα στην οικογένεια, αλλά και μέσα από κοινωνικές δομές. Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουμε όχι μόνο την ανθρώπινη αξία και την ανάγκη για αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και την προσφορά των ηλικιωμένων στην οικογένεια και στο κοινωνικό σύνολο.

Ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι ηλικιωμένοι αποτελούν παράγοντα κοινωνικής σταθερότητας, στηρίζοντας το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας. Σε ένα κανονικό κράτος, η πολιτεία θα στεκόταν δίπλα στους ηλικιωμένους με τη σύνταξη, με φοροαπαλλαγές, με παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας. Γιατί οι ηλικιωμένοι μπορούν να προσφέρουν όταν διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής.

Ως Δήμος, είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους γιατί τους θεωρούμε ενεργό και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας. Σε κάθε Δημοτική Κοινότητα στο Δήμο Δέλτα λειτουργεί ένα ΚΑΠΗ χάρη στη φροντίδα των ανθρώπων τους, της κοινωνικής λειτουργού και φυσικά του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου μας. Φροντίζουμε για τις καλύτερες ποιοτικά παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, αλλά και για την ψυχαγωγία των μελών των ΚΑΠΗ. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση».