“Εκ Δυσμών” – Το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Γκλαβέρη


Μια διαχρονική ενατένιση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και του κάμπου της.

Εκδόθηκε πρόσφατα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΦΥΛΑΤΟΣ», το νέο βιβλίο του συνδημότη μας Θεόδωρου Γκλαβέρη, με τίτλο «Εκ Δυσμών», υπέρτιτλο «Στα ίχνη του μακεδονικού ελληνισμού» και υπότιτλο «Μια διαχρονική ενατένιση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και του κάμπου της».

Πρόκειται για μια εμπεριστατωμένη και επαρκώς τεκμηριωμένη έρευνα της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και του κάμπου της, από τους προϊστορικούς χρόνους έως και την απελευθέρωση του 1912.

Μέσα από τα 21 κεφάλαια και τις 948 σελίδες του βιβλίου, με τις 90 παλαιές και νέες φωτογραφίες διαφόρων μνημείων και κτιρίων, ο αναγνώστης θα «ταξιδεύσει» στο παρελθόν της περιοχής και θα γνωρίσει σπάνιες και άγνωστες λεπτομέρειες της ιστορίας του κάμπου, της οποίας η αφετηρία χάνεται στην αχλύ της προϊστορίας.

Συγχρόνως, θα αφουγκρασθεί τη δημιουργία της περιώνυμης Θεσσαλονίκης το 315 π.Χ., από κατοίκους πόλεων της περιοχής της και θα την ακολουθήσει σ’ όλες τις εκφάνσεις της ιστορικής διαδρομής της, κατά τους ελληνιστικούς χρόνους, τη ρωμαιοκρατία και την οθωμανοκρατία και της απελευθέρωσής της από ζυγό πέντε αιώνων, «συμμετέχοντας» στην νικηφόρα πορεία απελευθέρωσής της από τον ελληνικό στρατό, μέσα από τον λασπωμένο και βαλτώδη κάμπο της.

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να βρείτε και να προπαραγγείλετε το βιβλίο πατώντας στον σύνδεσμο:  fylatos.com/shop/εκ-δυσμών/