Ευθ. Φωτόπουλος: «Θετικό το αποτύπωμα του ισολογισμού 2014»


Ευθ. Φωτόπουλος: «Θετικό το αποτύπωμα του ισολογισμού 2014»

«Είναι θετικό το αποτύπωμα του ισολογισμού 2014, μιας και επιβεβαιώνει το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου Δέλτα, το οποίο αποτέλεσε εξαρχής στόχο της διοίκησής μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφασή μας να είμαστε εμείς που θα εκκαθαρίσουμε τις παλαιές ανενεργές δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά και να πάψουμε να μεταφέρουμε από χρονιά σε χρονιά, δήθεν ως προσδοκώμενο έσοδο, ποσά που δεν μπορεί να εισπραχθούν. Αν και αφορά, λοιπόν, μόνο 4 μήνες θητείας της νέας διοίκησης, καταφέραμε να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα αλλά και να αποκαταστήσουμε σε σημαντικό βαθμό την αξιοπιστία του Δήμου προς τους τρίτους. Μιας και είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθεια λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, θέλω να συγχαρώ τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Πιστεύω ότι το θετικό πρόσημο θα φανεί στον ισολογισμό του 2015». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος σχετικά με το θέμα της έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο του ισολογισμού του έτους 2014, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Ο ισολογισμός επιβαρύνθηκε κατά 936.00 ευρώ λόγω του κλεισίματος και της εκκαθάρισης δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων των πρώην δήμων Αξιού και Εχεδώρου, καθώς και της πρόβλεψης για ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων ετών που δεν πρόκειται να εισπραχθούν, ύψους 605.000 ευρώ.

Από την άλλη, ο ισολογισμός παρουσιάζει αυξημένα έσοδα 1.184.000 ευρώ το 2014 έναντι 622.000 ευρώ της χρήσης του 2013 ήτοι ποσοστιαία αύξηση 90,3%, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλομένων έναντι του Δήμου σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

«Στα αποτελέσματα εκμετάλλευσης όσον αφορά τη χρήση του 2013, που παραλάβαμε, παρουσιάζεται έλλειμα 1.076.862 ευρώ. Στη χρήση του 2014, μετά το ποσό της εκκαθάρισης των δημοτικών επιχειρήσεων των πρώην Δήμων και της πρόβλεψης του ποσού ανείσπρακτων οφειλών εμφανίζεται πλεόνασμα περίπου 1.000.000 ευρώ. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι είμαστε σε σωστό δρόμο διαχείρισης των οικονομικών, πολύ περισσότερο που βιώνουμε και ως αυτοδιοίκηση τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέφανος Λιούλιας.