Ο.Α.Σ.Θ: Έρχονται λεωφορεία ακόμα και από το εξωτερικό


Προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Επαφές τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη καθώς και με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε σήμερα στην Αθήνα, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη, ο κ. Μπουτάρης πρότεινε στον υπουργό να ενοικιαστούν λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, με τον υπουργό να απαντά πως υπάρχει η σκέψη να ενοικιαστούν οχήματα από το εξωτερικό, ενώ εξετάζεται και η συνεργασία και με την ΕΛΒΟ για την συντήρηση των παλιών λεωφορείων αλλά και την κατασκευή νέων.

Παράλληλα, συζήτησαν για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού, συμφωνώντας να δοθούν τα χρήματα στην Αττικό Μετρό, για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά την ανάπτυξη της λεγόμενης Νοτιοανατολικής Πύλης της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα μίλησαν για τη κατασκευή σχολείων μέσω ΣΔΙΤ αλλά και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή, οι δυο άνδρες συζήτησαν για το λιμενικό ταμείο, με τον κ. Μπουτάρη να ζητά να έχει λόγο ο δήμος στη διαχείριση του παραλιακού μετώπου, ενώ μίλησαν και για τη νέα διοίκηση του ΟΛΘ, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ζητά να έχει εκπρόσωπο ο δήμος στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Τέλος, συζήτησαν και για την σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων, με τον υπουργό Ναυτιλίας να αναμένεται στηρίξει την πρόταση του δήμου στον Οργανισμό Τουρισμου, για επιδότηση της γραμμής για 2 χρόνια.

 

Πηγή: thestival.gr