Αλεξάνδρειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γίνεται το Α.Τ.Ε.Ι.Θ στη Σίνδο


Όπως ανακοίνωσε ο Πρύτανης του Ιδρύματος

Σε “Αλεξάνδρειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης” μετεξελίσσεται το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια αυτά θα συσταθεί επιτροπή για την υποβολή συνολικού ιδρυματικού σχεδίου υλοποίησης  ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης.

Η σχετική ενημέρωση ανακοίνωση του Πρύτανη κου Κώστα Βαρσαμίδη αναφέρει:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στα πλαίσια έναρξης της διαδικασίας μετεξέλιξης του ΑΤΕΙΘ σε Αλεξάνδρειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα συσταθεί επιτροπή για την υποβολή συνολικού ιδρυματικού σχεδίου υλοποίησης ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης, που αφορά μελέτες σκοπιμότητας και προσδιορισμό παραμέτρων εκπαιδευτικής και υλικοτεχνικής επάρκειας των Τμημάτων του ΑΤΕΙΘ.

Η διαδικασία αυτή θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και είναι απαραίτητη η ενεργός συνδρομή όλων των συναδέλφων ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα αποτελεσματικής και επιτυχημένης διεκδίκησης  της αυτοτελούς και αυτοδύναμης παρουσίας του ΑΤΕΙΘ στον Πανεπιστημιακό χώρο.

Με δεδομένη την εμπειρία του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ και την εξέλιξη της διαδικασίας του υπό σύσταση  Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής είναι πλέον φανερό ότι η ακρίβεια και η προσεκτική επιλογή των χειρισμών που θα πρέπει να γίνουν από το ΑΤΕΙΘ θα καθορίσει και το βαθμό επιτυχίας της μετεξέλιξης αυτής.

Είναι ώρα κρίσιμων επιλογών καθοριστικών για το μέλλον του ΑΤΕΙΘ.

Η δυναμική που έχει αναπτύξει το ΑΤΕΙΘ τα τελευταία χρόνια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, που κατάλληλα αξιοποιούμενο θα αποδώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας επιδιώκοντας την ουσιαστική και ακαδημαϊκά δυναμική πορεία του Ιδρύματός μας.

Φιλικά,

Κώστας Βαρσαμίδης
Πρύτανης ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

 

Πηγή: alfavita.gr