Έκπτωση 40% στα ενοίκια φοιτητών: Τι να κάνουν οι δικαιούχοι, ολη η διαδικασία


Μείωση 40% του ενοικίου για τη φοιτητική εστία ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εν μέσω κρίσης του κορονοϊού.

 

Το μέτρο αυτό αφορά στους γονείς που πληρώνουν ενοίκιο για την κατοικία του προστατευόμενου παιδιού τους το οποίο σπουδάζει σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία βρίσκεται σε διαφορετική πόλη από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Η έκπτωση 40% του ενοικίου θα ισχύσει για τον μήνα Απρίλιο και αφορά στους εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων με προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δικαιούνται την έκπτωση 40% στο ενοίκιο

Στην ΕΡΓΑΝΗ αλλά και στην πλατφόρμα supprtemployees.yeka.gr έχουν ανοίξει εφαρμογές για τη δυνατότητα δηλώσεων των στοιχείων του ακινήτου προκειμένου οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πλήττονται από τη πανδημία να λάβουν έκπτωση 40% στο ενοίκιο του Απριλίου.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1.Όσοι ενοικιαστές έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για να λάβουν το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ θα πρέπει να μπουν ξανά στην πλατφόρμα την περίοδο των διορθώσεων , δηλαδή μεταξύ 21-23 Απριλίου, για να τροποποιήσουν την αρχική δήλωση τους.

Δηλαδή να κάνουν και την αίτηση για την εκτύπωση του ενοικίου εισάγοντας τον ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

2. Όσοι ενοικιαστές κάνουν πρώτοι φορά δήλωση για να ενταχθούν στο επίδομα ειδικού σκοπού θα κάνουν παράλληλα και την αίτηση για την έκπτωση ενοικίου εισάγοντας τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Οι ενοικιαστές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης , που έχει ήδη ξεκινήσει και εκτείνεται έως και τις 20 Απριλίου ως ακολούθως:

-15/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 5

-16/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 6

-17/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 7

-18/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 8

-19/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 9

-20/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 0

Αμέσως μετά από τις 21 μέχρι και τις 23 Απριλίου θα μπορούν να γίνουν διορθώσεις.

Εξάλλου από την Τρίτη, 21 μέχρι και την Πέμπτη, 30 Απριλίου θα δοθεί και πάλι η ευκαιρία στους πολίτες που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση για το 800 άρι και την έκπτωση ενοικίου.