Έναρξη των χορευτικών τμημάτων και νέες εγγραφές, από την Παρασκευή, για το Χορευτικό Ιωνίας


Έναρξη των παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων και νέες εγγραφές, από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, για το Χορευτικό Ιωνίας.

Συγκεκριμένα οι εγγραφές θα γίνονται από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρες 16:30 – 21:00 στο χώρο του Χορευτικού Ιωνίας, στο Πνευματικό Κέντρο Διαβατών.
Ένα σύντομο ιστορικό του Χορευτικού Ιωνίας 

Από το 1989, το Χορευτικό Συγκρότημα Ιωνίας του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα συμβάλλει στη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης μας μέσα από την εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών. Αποτελείται από 180 χορευτές όλων των ηλικιών και στα έξι τμήματά του (Προπαιδικό, Παιδικό, Εφηβικό, Ενηλίκων Α, Ενηλίκων Β, Παραστάσεων) διδάσκονται χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα, διδάσκονται και παρουσιάζονται χοροί από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, την Κρήτη και τον Εύξεινο Πόντο. Παράλληλα, διαθέτει φορεσιές πολλών περιοχών της χώρας μας, οι οποίες είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών. Εκτός από την ετήσια συμμετοχή του σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου (π.χ. «Ιώνια»), έχει λάβει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κοζάνη, Χαλκιδική, Σέρρες, κ.α.) όσο και στο εξωτερικό (Σερβία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Η.Π.Α., Κανάρια Νησιά, Καναδάς, Πορτογαλία, Βραζιλία, Τουρκία, Πολωνία, Ρωσία) αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας και τον Δήμο Δέλτα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. του Χορευτικού στα παρακάτω τηλέφωνα: Mαρία (6978402828), Σοφία (6987062343), Αλέκα (6976655401), καθώς και να αποστείλετε μήνυμα στο email [email protected].