Ενημέρωση στο ΔΣ από τον Κ. Γιουτίκα για έργα οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού και την καταπολέμηση κουνουπιών, στον Δήμο Δέλτα


Migrants and refugees waiting for buses after crossing the border between Hungary and Austria in Nickelsdorf, Austria 70 kilometers (43 miles) southeast of Vienna, Sunday, Sept. 13, 2015. (AP Photo/Ronald Zak)

Το σώμα και τους πολίτες που βρέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημορικού Συμβουλίου, την Τρίτη στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου ενημέρωσε ο Κώστας Γιουτίκας, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιουτίκας η καταπολέμηση κουνουπιών ξεκίνησε ήδη με επίγειους ψεκασμούς, τοποθέτηση ειδικών ταμπλέτων και την τοποθέτηση παγίδων για να μελετηθούν οι πληθυσμοί κουνουπιών και να αποφασιστούν αναλόγως οι συμπληρωματικές δράσεις που θα απαιτηθούν. Η καταπολέμηση ξεκίνησε νωρίτερα από άλλες χρονιές επειδή η ΠΚΜ υπέγραψε πέρσι διετής σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Σε ότι αφορά τον ηλεκτροφωτισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, ο κ. Γιουτίκας ανέφερε ότι η περιοχή στα όρια του Δήμου Δέλτα έχει ήδη ηλεκτροφωτιστεί. Για να αποφύγουμε το γνωστό πρόβλημα με την κλοπή καλωδίων, ο εργολάβος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τσιμέντο για να σιγουρέψουμε ότι δεν θα είναι εύκολο σε κανένα επίδοξο κλεφτή να αφαιρέσει τα καλώδια.

Για τα έργα οδοποιίας ανέφερε ότι για να μπορούν να γίνουν τα έργα θα πρέπει να εκτραπεί η πορεία των οχημάτων, πράγμα που απαιτεί την συνεργασία της τροχαίας για να οριστούν οι παρακαμπτήριες οδοί. Σήμερα Τετάρτη αναμένουμε την απάντηση της τροχαίας, το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείτε είτε από το τέλος της εβδομάδας είτε μετά το Πάσχα. Κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα απαγορεύονται προγραμματισμένα έργα και εκτροπή πορείας των οχημάτων.