Εντός έδρας νίκη για τον Ιωνικό


Επί του Εθνικού Μετεώρων.

Το πλεονέκτημα της έδρας για τη διαδικασία των play-off απέκτησε ο Ιωνικός, καθώς κέρδισε στα Διαβατά τον Εθνικό Μετέωρων με 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό και δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με εξαίρεση ίσως ένα σουτ του Κουσιώρα στο 21’ που κατέληξε άουτ κατά εκατοστά.

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε άρδην με τον Ιωνικό να απειλεί δις σε 50’ και 51’ αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση το τακουνάκι του Ελληνίδη πέρασε παράλληλα και έξω και στη δεύτερη το σουτ του Βέργου στην κλειστή γωνία προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Η απάντηση από πλευράς Μετεώρων ήρθε δυο λεπτά αργότερα (53’), με τον Βουλγαράκη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 60’ ο Ασλανίδης σέρβιρε για τον Βέργο, αλλά εκείνος εξ επαφής έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο. Το 1-0 σημειώθηκε στο 61’, εκεί που ο Κουσιώρας έπαιξε κάθετα για τον Κεχαγιά, αυτός έδωσε πάσα πάρε-βάλε για τον Βέργο και ο ικανότατος φορ δεν λάθεψε, τινάζοντας τα δίχτυα του Ρίζα. Στο ίδιο λεπτό ο Βέργος βγήκε σε θέση βολής από κάθετη του Κουσιώρα, μα αυτή τη φορά δεν βρήκε εστία. Ο Εθνικός προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως στο 76’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βουλγαράκη έφυγε έξω.  Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα στο 83’ όταν ο Μανελίδης επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ, όμως ο Ρίζα ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Το προβάδισμα ασφαλείας ήρθε στο 87’, με τον Κεχαγιά να ξαναχρίζεται δημιουργός και τον Βέργο να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, 2-0. Παρά την προαναφερθείσα εξέλιξη, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στην τελευταία φάση του αγώνα (89’΄), όταν ο Amel Gropaj με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Μίχα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

 

Ιωνικός (Γ. Σαββόγλου): Μίχας, Πασπαλάς Χ., Κωνσταντινίδης (74’ Γαϊτανίδης), Παπαδόπουλος (74’ Μανελίδης), Πασπαλάς Ν., Χατζηαντωνίου, Κεχαγιάς, Κουσιώρας, Βέργος (88’ Καλτσίδης), Ελληνίδης, Ασλανίδης (84’ Βογιατζής)

Εθνικός Μετεώρων (Δ. Αντωνίου): Ρίζα, Ζαχαράκος, Gropaj M., Σαμαράς (63’ Καλαποδάς), Μωυσίδης, Gropaj A., Doce (67’ Κελνικόλας), Καλλιανίδης, Νοτάκης, Μυλιόρδος (73’ Μεγαλίδης), Ποργιάζης (46’ Βουλγαράκης)

Διαιτησία: Ιωακειμίδης (Τασόπουλος – Στάγκος)

 

 

 

Πηγή: erasitexnika.gr