Επιθεωρητές περιβάλλοντος έφτασαν στο σημείο της φωτιάς στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου


Η επιχείρηση της κατάσβεσης συνεχίζεται.

Υπό το βλέμμα κλιμακίου του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος της Βορείου Ελλάδος, κατόπιν σχετικής εντολής του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, συνεχίζεται η διαδικασία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο Θεσσαλονίκης,αλλά και των ζητημάτων ασφαλείας που προκύπτουν.

Από αύριο Τρίτη, μάλιστα, θα ετοιμαστεί πρόγραμμα παρακολούθησης των επιπτώσεων από το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ στο σημείο θα μεταβεί, επίσης με εντολή του κ. Φάμελλου, κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Αποβλήτων, προκειμένου να αξιολογηθεί το είδος των υλικών και εάν αυτά εντάσσονται στον μπλε κάδο ή σε άλλου είδους υλικά.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους δημάρχους της περιοχής, ζητώντας να ενισχυθούν οι ποσότητες χώματος που ρίχνονται στις εστίες, ώστε να μπορέσει σήμερα να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάσβεσης.

«Από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία που αφορούν τα συστήματα ασφάλειας αλλά και τα αίτια που ευθύνονται για τη φωτιά», διαβεβαίωσε ο κ. Φάμελλος.

Τα περισσότερα απόβλητα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι βιοτεχνικά, επαγγελματικά αλλά και συσκευασίες. «Δεν θέλουμε να συνδέονται τα ρεύματα ανακύκλωσης με τέτοια θλιβερά περιστατικά», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το υπουργείο έλαβε τα απαραίτητα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή επίπτωση στους αέριους ρύπους. Σε αντίστοιχες διαβεβαιώσεις προέβησαν και οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου και Δέλτα.

 

Πηγή: greenagenda.gr