Επιτροπή Αγώνα Διαβατών. Ανακοινώσεις από την χθεσινή συνάντηση κατοίκων


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΒΑΤΩΝ-Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι σε ένα θέμα μείζονος σημασίας για το τόπο μας τον οποίο εκπροσωπείτε στο ελληνικό κοινοβούλιο , δεν υπήρξε εκ μέρους σας κάποια δήλωση συμπαράστασης για τον αγώνα ούτε και η προσωπική σας παρουσία στο χώρο που οι κάτοικοι Διαβατών και Ν. Μαγνησίας αγωνίζονται καθημερινά. Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα τύχουμε διαφορετική αντιμετώπιση.

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΑΜΕΣΑ..
ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!…

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η χθεσινή συγκέντρωση στο θεατράκι του Δημοτικού σχολείου Διαβατών.
Τα θέματα που τέθηκαν ήταν πολλά.
Η Οργανωτική Επιτροπή μίλησε για την συνάντηση που έγινε εχθές με την παλιότερη επιτροπή και για τις αποφάσεις που πήραν από κοινού.
Να γίνει άμεσα δημοτικό συμβούλιο αύριο ή την Πέμπτη και να ακουστούν τα τελευταία νέα επί του θέματος από τους υπευθύνους.
Θέλουν ονομαστικά να ξέρουν ποιοί Δημοτικοί σύμβουλοι ψήφησαν να γίνει στο στρατόπεδο η εγκατάσταση των προσφύγων.
Να υπάρξει αστυνόμευση το συντομότερο δυνατόν και από αύριο αν γίνεται γιατί οι κάτοικοι αισθάνονται ανίσχυροι να περιφρουρήσουν ανθρώπινες ζωες..αλλά και περιουσίες.
Αστυνόμευση των σχολείων από την Ε.Α και αν αυτό δεν είναι εφικτό από ιδιωτικούς αστυνομικούς .
Αν δεν υπάρξουν απαντήσεις και λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα τότε θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Δημαρχείο για να ζητηθούν ευθύνες από τους υπευθύνους.
Αυτή η δήλωση βρήκε όλους τους ακροατές σύμφωνους!..
Στο τέλος αποφάσισαν ότι το μόνο σίγουρο αν δεν μπορέσουν να αποτρέψουν την εγκατάσταση των προσφύγων..τότε η μόνη λύση είναι να μείνουν έγκλειστοι μέσα στο στρατόπεδο και περιφρουρούμενοι.
Η περιοχή γύρω από το στρατόπεδο να φωτιστεί επαρκώς.
Την ίδια ώρα ομάδα 40-50 ατόμων της Λαϊκής Συσπείρωσης διαδήλωνε για τα δικαιώματα των εργαζομένων Ελλήνων και Αλλοδαπών.

”Aνθρώπινοι χώροι φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες.’Οχι στα hotspots επιλογής ελάχιστων και εγκλωβισμού των περισσοτέρων προσφύγων-μεταναστών.
Όχι στην ξενοφοβία και των ρατσισμό.”
Η επόμενη συγκέντρωση των κατοίκων ορίστηκε για την Πέμπτη στις 7 στον ίδιο πάντα χώρο!

 

Αίτημα για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου  ΔΕΛΤΑ:

 

3_n