Εργασίες αποκατάστασης στο Φράγμα Καλοχωρίου-Καθαρισμός φρεατίων στη Σίνδο


Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής ο Δήμος Δέλτα.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε εντολή πλήρους επιφυλακής του μηχανισμού του δήμου για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή σε όλες τις κοινότητες.

Οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ δήμου Δέλτα Σπύρος Σταματάκης έχουν θέσει τις υπηρεσίες τους σε ετοιμότητα ενώ ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία ήδη  έστειλε τεχνικό κλιμάκιο για την συνδρομή στο έργο αποκατάστασης .

Στο μεταξύ η τεχνική υπηρεσία σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του δήμου Δέλτα έχουν  συντάξει μελέτη στην οποία περιγράφουν αναλυτικά  τις ζημιές που έχει υποστεί ο δήμος την οποία απέστειλαν στην Περιφερειακή Ενότητα για το σχεδιασμό της πλήρους αποκατάστασης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη,  η επιφυλακή θα συνεχιστεί έως ότου  εξασθενίσουν  τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Στη Σίνδο εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΔΔ και στην υπηρεσία καθαριότητας προχώρησαν στον καθαρισμό των φρεατίων στις οδούς Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά από αυτοψία καθώς διαπίστωσαν ότι είχαν γεμίσει από φερτά υλικά και εμπόδιζαν την ροή των όμβριων υδάτων. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου Δέλτα τα φρεάτια καθαρίστηκαν πριν πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου.

Τo φράγμα του Καλοχωρίου υπερχείλισε καθώς ανέβηκε η στάθμη των υδάτων του Γαλλικού ποταμού στις εκβολές του προς το Θερμαϊκό κόλπο. Η  θάλασσα έγινε ένα με το  ποτάμι σκεπάζοντας το δρόμο.

Οι ισχυροί νοτιάδες που έπνεαν στην περιοχή είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο μέρος της φυσικής προβλήτας και όγκοι από χώματα και φύκια να καλύψουν το δρόμο.

Μηχανήματα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Δέλτα που ήταν επί ποδός καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας προχώρησαν στη διάνοιξη του δρόμου στο παράκτιο μέτωπο του Καλοχωρίου ενώ συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης σε όλο το μήκος των εκβολών του ποταμού.

Στο Λουδία το ποτάμι έφτασε στα  όρια επικινδυνότητας ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ωστόσο επί ποδός παραμένουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας .