Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα


Τους αιμοδότες του δήμου Δέλτα να δώσουν αίμα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας λόγω του κορονοϊού καλεί ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, και τους ζητά να συμμετέχουν στην εκστρατεία συλλογής αίματος για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου στις 29 Απριλίου, στις 17 , 23 ,30  και 31 Μαίου  σε χώρους που έχουν ήδη απολυμανθεί  και παραμένουν κλειστοί ενώ θα απολυμανθούν και πάλι πριν την προσέλευση των αιμοδοτών για να δώσουν αίμα.

Εξάλλου λόγω των ειδικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την διασπορά του κορονοϊού COVID-19, οι Αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των αιμοδοτών και των συντελεστών χορηγώντας μάσκες, αντισηπτικά κλπ., τηρώντας την προβλεπόμενη απόσταση ανά αιμοδότη.

Τηρώντας τις υποδείξεις του Νοσοκομείου για την αποφυγή του συνωστισμού και του συγχρωτισμού στους χώρους, οι εθελοντές Αιμοδότες θα μπορούν να προσέλθουν μόνο κατόπιν προγραμματισμένου  ραντεβού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΠΟΔΔ, «το αίμα ενός αιμοδότη κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, γι αυτό και η ζήτησή του αυξάνεται συνεχώς.  Εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19 και κάτω υπό την πίεση της τραγικής έλλειψης αίματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας μας σ΄ αυτή τη χρονική συγκυρία, ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα οργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία σε πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας. Σήμερα υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ζωές, όχι μόνο από τις επιπλοκές του κορονοϊού COVID-19, αλλά και από την έλλειψη αίματος, πλάσματος και αιμοπεταλίων. Ας πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση και να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνεύσει».

H ενημέρωση των αιμοδοτών  θα γίνει μέσω αποστολής γραπτών μηνυμάτων, προσωπικής τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προβολής μέσω  των social media (αναρτήσεις στη σελίδα του Δήμου και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού, facebook, Instagram.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, κάνουμε έκκληση  όσους και όσες:

  • Είναι απόλυτα υγιείς.
  • Δεν έχουν ταξιδέψει εκτός Ελλάδος τον τελευταίο καιρό
  • Είναι μεταξύ 18 και 65 ετών. 
  • Ζυγίζουν πάνω από 50kg.  
  • Έχουν ασφαλή τρόπο ζωής και δεν ασχολούνται με δραστηριότητες υψηλού κινδύνου
  • Δεν έχουν  υποβληθεί το τελευταίο διάστημα σε χειρουργικές –οδοντιατρικές επεμβάσεις, εμβολιασμό, βελονισμό, τατουάζ, piercings, ληψη αντιβιοτικών, εγκυμοσύνη,

Να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνώντας καθημερινά, και ώρες από τις 8.00 π.μ.-14.00 μ.μ.

στα τηλέφωνα: 2310.797175, 2310.793828

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ

ΠΡΩΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ- ΩΡΑ: 9.30-13.00

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4/2020  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ  ΩΡΑ: 16.00-20.00
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 17/5/2020  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 23/5/2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΒΑΤΩΝ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5/2020 ΚΑΠΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5/2020 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΝΔΟΥ