Φίδι σε σούπερ μάρκετ στην Σίνδο – προκάλεσε αναστάτωση [Βίντεο]


Φίδι σε σούπερ μάρκετ στην Σίνδο – προκάλεσε αναστάτωση [Βίντεο]

 

Το φίδι που ήρθε – προφανώς – από τους αγρούς μπλέχτηκε στα καρότσια που χρησιμοποιούν οι πελάτες. Η παρουσία του φιδιού ήταν αρκετή για να τρομάξει τον κόσμο.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, η αστυνομία με την σειρά της κάλεσε την “Δράση για την άγρια ζωή”.

Όταν βλέπουμε ένα άγριο ζώο και δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε πάντα καλούμε την Δράση για την άγρια ζωή. Αν αναλάβουμε μόνοι μας να το βοηθήσουμε το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουμε κάτι λάθος, οπότε είναι προτιμότερο να καλέσουμε τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Καλπάκη από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, επρόκειτο για έναν έφιο, ένα άκακο ζώο που είχε τραυματισθεί, πιθανότατα από τις ρόδες των καροτσιών. “Το φίδι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης της οργάνωσης και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το απελευθερώσαμε στην περιοχή του Δέλτα Αξιού” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλπάκης, διευκρινίζοντας ότι αυξάνονται οι κλήσεις για φίδια, εντός της πόλης, κάθε χρόνο την άνοιξη, οπότε και ζεσταίνει ο καιρός και ξυπνάνε από τη νάρκη.

“Γενικά, συναντά κανείς ερπετά μέσα στις πόλεις και σε χώρους όπως τα πάρκα” λέει χαρακτηριστικά συμβουλεύοντας τον κόσμο, όταν συναντά κάποιο φίδι, να μην το πειράζει και να καλεί τη Δράση για την Αγρια Ζωή και τους εθελοντές της ιστοσελίδας για την ελληνική ερπετοπανίδα herpetofauna.gr.

 

Δείτε το βίντεο