Γιατί είμαι υποψήφιος, του Άλκη Αναστασιάδη


Γιατί είμαι υποψήφιος, ένας νέος απαντάει γιατί πολιτεύεται. Του Άλκη Αναστασιάδη

Ένα από τα ερωτήματα, που συχνά καλούμαι να απαντήσω σε συναντήσεις μου με ψηφοφόρους, είναι γιατί αποφάσισα να υποβάλω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην πόλη της Λάρνακας.

Η απάντηση έχει δύο σκέλη. Το ένα από αυτά είναι η πίστη μου στον θεσμό και τον ρόλο της Τοπική Αυτοδιοίκησης σήμερα, και ο δεύτερος έχει να κάνει με την προσωπική μου στάση, αλλά και γιατί όχι με τις προσωπικές μου θεμιτές φιλοδοξίες και την ικανότητά μου ή όχι – αυτό θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι, να προσφέρω.

Ζούμε πραγματικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Εποχή που η οικονομική κρίση επιβάλλει περιορισμούς και περικοπές σε όλα τα επίπεδα. Παρ’ όλ’ αυτά επιμένω να πιστεύω σε έναν διευρυμένο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσιάζοντας ένα νέο όραμα, επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους αλλά και ιεραρχώντας τις προτεραιότητες.

Βλέπετε, το κράτος έγινε μικρό για τα μεγάλα και πολύ μεγάλο για τα μικρά προβλήματα της ζωής. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται σήμερα να σηκώσει στους ώμους της μια ολόκληρη τοπική κοινωνία. Να δώσει και να πάρει από τη δύναμη της κοινωνίας.

Ως φορέας ανοιχτής και πλουραλιστικής δημοκρατίας, οφείλει να αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών, να δίνει λύσεις σε αυτό που λέμε καθημερινότητα, αξιοποιώντας με διαφάνεια οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό – η ιδέα είναι απλή. Σημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η τοπική κοινωνία μπορεί να αναπτυχθεί και να ευημερήσει μέσα από την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, που θα ξεπερνά προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες, αλλά και κομματικές επιλογές.

Σημαίνει έναν ανοιχτό διάλογο με κάθε πολίτη, κομμάτι αυτής της πόλης. Σημαίνει συναντίληψη και συνευθύνη. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε μια σημαντική προοπτική ανάπτυξης στην πόλη της Λάρνακας. Μια πόλη που με το αεροδρόμιό της, και θέλω να το υπενθυμίσω αυτό, αποτελεί την πύλη της Κύπρου και την πρώτη εικόνα που αποκομίζει κάθε επισκέπτης της.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε μια νέα ανοιχτή και διαφανή προς όλους τους πολίτες πολιτική στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά και διαχείριση αυτής της πολιτικής. Δίνοντας λύσεις στην καθημερινότητα, να δώσουμε μια στρατηγική προοπτική ανάπτυξης για την πόλη και τους πολίτες. Και πιστέψτε με, περιθώρια υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.

Για ένα έρθω στο δεύτερο μέρος της απάντησης που δίνω στους ψηφοφόρους και αφορά στην προσωπική μου στάση, πιστεύω ότι ειλικρινά μπορώ να προσφέρω στην πόλη μου και τους πολίτες της. Είμαι νέος και φιλοδοξώ να προσφέρω, έχω νέες ιδέες, πιστεύω στην προοπτική της Λάρνακας και στη διεκδίκηση νέων ρόλων γι’ αυτή. Μεγάλωσα και ζω ως κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Γνωρίζω τα προβλήματα, μια που τα αντιμετωπίζω και εγώ όπως όλοι μας. Συμμετέχω στην κοινωνική ζωή χωρίς να προσβάλλω κανέναν, το αντίθετο μάλλον. Πιστεύω στη δύναμη της νεολαίας. Πιστεύω ότι εμείς οι νέοι, με γνώση και χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να παραγάγουμε στρατηγική για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Εμείς οι νέοι δημιουργούμε υπεύθυνα, έχουμε όραμα, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Λάρνακα και τους πολίτες της. Θεωρώ ότι αξίζω τη στήριξη και την ψήφο των πολιτών της Λάρνακας, και δηλώνω ότι θα είμαστε μαζί και μετά τις εκλογές.

ΑΛΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ Λάρνακας