"Η Κόμισσα της Φάμπρικας" από το Γενικό Λύκειο Σίνδου


Το 1ο Γενικό Λύκειο Εχεδώρου ανεβάζει την θεατρική παράσταση “Η Κόμισσα της Φάμπρικας”  στις 7 & 8 Μαΐου, ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕ.Λ. Σίνδου.
 
12990855_579069638938215_7100751662732796393_n

Την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφουν οι υπεύθυνοι καθηγητές Αντώνης Κούλογλου, Αναστασία Πασχαλίδου και Γιώργος Κατσαρός, με βοηθούς σκηνοθέτη  και σκηνογράφους την Κιουρτσίδου Αναστασία και την Καµπούρη ∆όµνα. Υπεύθυνοι ήχου είναι οι Ζουγγουρλής Κυριάκος Σωτηριάδης Νίκος και πρωταγωνιστούν οι: Ματζίρης Παναγιώτης, Καραµπούτης Γιώργος , Σωτηριάδης Άλκης, Κανάρη Ελισάβετ, Παπαδοπούλου Ασηµένια, Γιουρτσίχινα Μαρία, Σαπουνά Μαρίνα, Βασιλείου Μάγδα, Βουδούρη Χρυσούλα, Αβράµογλου Νίκος,  Μερτζάνη Ελπίδα, Γαλάνη Νάντια, Παρασκευά Μαργαρίτα και  Γρηγοριάδης Ραφαήλ.

συντελεστες

Η «Κόµισσα της φάµπρικας» είναι µία κωµωδία σε σενάριο Ασηµάκη Γιαλαµά και Κώστα Πρετεντέρη. Παίχτηκε στο θέατρο Φλόριντα το 1966 και προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών-Πειραιώς-προαστίων το 1969. Την ταινία σκηνοθέτησε ο ∆αδήρας ∆ηµήτρης και έπαιξαν οι ηθοποιοί Άννα Φόντσου, Στέφανος Ληναίος, Νίκος Ριζος, Μαρίκα Κρεβατά, Γιώργος Γαβριηλίδης, Νίκος Τσούκας κ.α.
Το έργο επιλέχθηκε με γνώμονα το έντονο πολιτικό και κοινωνικό του περιεχόμενο, που αποτυπώνει εύστοχα τα χαρακτηριστικά της ταραγμένης δεκαετίας 1950-1960, σε συνδυασμό με το διάχυτο κωμικό στοιχείο που το διακρίνει, καθώς στόχος των συντελεστών είναι να ψυχαγωγήσουν το κοινό αποσπώντας το ευχάριστα από τα καθημερινά προβλήματα, χαρίζοντας του άπλετο γέλιο.
Το Γενικό Λύκειο Σίνδου έχει ήδη παρουσιάσει με επιτυχία μέρος της παράστασης στο Δημοτικό θέατρο Αμπελοκήπων, καθώς και στις Καλλιτεχνικές Μαθητικές Συναντήσεις 2016 που οργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες συμμετέχουν και παρουσιάζουν τις δουλειές τους σχολεία που ασχολούνται με Θέατρο και Μουσική. Ολόκληρη η παράσταση θα ανέβει δύο φορές στις 7 και 8 Μαΐου αντίστοιχα, όπου η θεατρική ομάδα του ΓΕ.Λ. Σίνδου θα παρουσιάσει τη δουλειά της σε όλους όσους επιθυμούν να παρευρεθούν για να την απολαύσουν.
καθηγητες