Ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑ.Λ Σίνδου σχετικά με τη διάδοση ψευδών ειδήσεων για κρούσμα κορωνοϊού σε καθηγητή του σχολείου


Τι αναφέρεται;

Σήμερα, Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020, διαπίστωσα με μεγάλη λύπη ότι από το πρωί διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, σχετικά με καθηγητή του σχολείου μας που ταξίδεψε στη Βαλένθια της Ισπανίας και είναι άρρωστος.

Όλο αυτό δημιούργησε ένα μεγάλο πανικό στην εκπαιδευτική κοινότητα του 1ουΕΠΑ.Λ. της Σίνδου, δηλαδή σε μαθητές/τριες, γονείς και καθηγητές/τριες.

Ως Διευθύντρια του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) της Σίνδου και διαχειρίστρια του λογαριασμού facebook του σχολείου,  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δηλώνω τα παρακάτω:

  1. Κανένας καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Σίνδου δεν ταξίδεψε στη Βαλένθια της Ισπανίας.
  2. Στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του Εργαστηριακού Κέντρου Σίνδου, συμμετείχαν και ταξίδεψαν τέσσερις (04) μαθητές μας οι οποίοι είναι υγιείς, και για προληπτικούς λόγους παραμένουν στα σπίτια τους, όπως πρέπει με σεβασμό για το σύνολο.

Εύλογη λοιπόν η απορία όλων μας, ως προς το τι εξυπηρετεί η διασπορά και ο πολλαπλασιασμός ανήθικων και ψευδών πληροφοριών που ως στόχο έχουν να διαβάλουν το ΕΠΑ.Λ. Σίνδου.

Για όσους γονείς μαθητών μας ανησυχούν, το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι πληροφορίες είναι ανυπόστατες και ανήθικες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Για όσους μπήκαν σε αυτό τον ανήθικο κόπο διασποράς ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων, θα τους θυμίσω ότι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν είναι να τις αποσύρουν και να ζητήσουν συγνώμη.

                                                                                Η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ Σίνδου

                                                                                                                                                                                                Σαββίδου Αντιγόνη