Ημερίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δέλτα στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου


Στην εκδήλωση ενημερωθήκαμε τι είναι τα ΣΔΕ και ποιες είναι οι δράσεις τους

Αρκετοί συμπολίτες μας παρευρέθηκαν στην Ημερίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δέλτα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Σίνδου.

Η ημερίδα αφορούσε την ευαισθητοποίηση-ενημέρωση της κοινωνίας για τη λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Έγινε ενημέρωση των παρευρισκόμενων από την διευθύντρια του σχολείου για τις δράσεις και την δομή του ΣΔΕ. Στα πλαίσια της σημερινής εκδήλωσης η θεατρική ομάδα του σχολείου παρουσίασε ένα θεατρικό το οποίο ετοίμασαν από κοινού μαθητές και καθηγητές.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής στην εκδήλωση μίλησε ο αντιδήμαρχος Φάνης Αλμπάνης, ο οποίος δήλωσε ότι η προσπάθεια που γίνεται στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας είναι αξιέπαινη και ιδιαίτερα οι μαθητές του σχολείου αξίζουν τα εύσημα από όλους μας. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ιωαννίδης αλλά και το σύνολο της διοίκησης του δήμου, θα είναι δίπλα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα για τον ίδιο και τον δήμαρχο να λυθούν οποία προβλήματα αντιμετωπίζει το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του δήμου μας.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησε ο Μπάμπης Παπαϊωάννου, προϊστάμενος του τμήματος παρακολούθησης περιφερειακών δράσεων της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος δήλωσε ότι : Η συμβολή του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι τα ενδιάμεσα εργαλεία για τους συμπολίτες μας που δεν κατάφεραν στην πρώτη τους νιότη να λάβουν μια πιστοποίηση του γνωστικού τους αντικειμένου. Σημαντικό που προσπαθεί να συμμετάσχει σε δράσεις πολιτιστικές οι οποίες δεν μόνο εθνικές αλλά και ευρωπαϊκές. Θα πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε να εντάξουμε τους μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας του δήμου Δέλτα σε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα της γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Τοπικός Σύμβουλος Σίνδου, Αλέξανδρος Χαριζάνος δήλωσε στο Deltanews: “Αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στην εξέλιξη του ατόμου, θα ήθελα να συγχαρώ τους καθηγητές και μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας του δήμου Δέλτα.”

Τα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους όχι απλά να ολοκληρώσουν τις εγκύκλιες σπουδές, που δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να ολοκληρώσουν, αλλά κυρίως τους προσφέρει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν αποτελεσματικά και να αισθανθούν ξανά χρήσιμοι και παραγωγικοί. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας είναι άξιοι όχι απλά συγχαρητηρίων αλλά κυρίως θαυμασμού. Ο Δήμος Δέλτα, αλλά και όλοι εμείς οι δημότες οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την αποστολή τους.