Ιωνικός-Π.Α.Ο.Κ Κυμίνων-Μαλγάρων: 2-2


Ισοπαλία στα Διαβατά.

Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν Ιωνικός και ΠΑΟΚ Κυμίνων Μαλγάρων, παίρνοντας έτσι έκαστος από ένα βαθμό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και απείλησαν δις, μία στο 7’ με τον Μανελίδη (σουτ στην κίνηση άουτ) και μία στο 13΄ με τον Ελληνίδη (σουτ εκτός περιοχής, έξω). Η απάντηση από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στο 22’, όταν ο Πασχάλης Στεργιανός τσίμπησε τη μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσεβρεντζή, σημαδεύοντας όμως εκτός εστίας. Στο 29’ ο Κωνσταντινίδης τροφοδότησε ωραία τον Μανελίδη, αλλά η προσπάθεια του τελευταίου βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κόντρα στην ροή λοιπόν του αγώνα, ο «δικέφαλος» προηγήθηκε στο 40’, καθώς η σέντρα ακριβείας του Σωτηριάδη συνάντησε το κεφάλι του Καρώνια για το 0-1.

Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε πιο γεμάτο και μόλις στο 48’ο Κεχαγιάς είδε την κεφαλιά του -μετά από γέμισμα του Γαϊτανίδη- να αποκρούεται από τον Σεϊφεδίνογλου. Στο 50’ ήταν η σειρά του Πλάνου να επέμβει σε κεφαλιά του Μπαξιβάνη, ενώ στο 51’ ο Μανελίδης δοκίμασε το πόδι του από τον άξονα, όμως η μπάλα κατέληξε εκατοστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Το 0-2 ήρθε ένα λεπτό αργότερα (52’), με τον Καρώνια να δημιουργεί και τον Σακκόγλου ως τελικό αποδέκτη να εκτελεί. Παρά το γεγονός ότι ο Ιωνικός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δεν τα παράτησε, κυνηγώντας ότι καλύτερο θα μπορούσε να διεκδικήσει. Αρχικά στο 59’ ο Ασλανίδης εξ επαφής δεν μπόρεσε να σκοράρει (άουτ), ενώ στη συνέχεια (68’) την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Κεχαγιά εκτός περιοχής. Οι δυο χαμένες ευκαιρίες δεν πτόησαν το σύνολο του Γιώργου Σαββόγλου, το οποίο μείωσε σε 1-2 στο 73’, όταν ο Ελληνίδης εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και ο Κωνσταντινίδης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το καθήκον του. Το 2-2 διαμόρφωσε στο 80’ ο νεαρός Χρήστος Πασπαλάς, που ευνοήθηκε από τις κόντρες και λειτουργώντας με ψυχραιμία τίναξε τα δίχτυα για το 2-2.  Στο ύστατο αξιόλογο στιγμιότυπο (95’) ο Σααρ Ισμαήλ σούταρε από τον άξονα με καλές προϋποθέσεις, μα η στρογγυλή θεά δεν του έκανε το χατίρι, φεύγοντας έξω.

 

Ιωνικός (Γ. Σαββόγλου): Πλάνος, Αντωνιάδης, Γαϊτανίδης (87’ Μπεκιράι), Παπαδόπουλος (58’ Πασπαλάς Χ.), Βέλιος, Χατζηαντωνίου, Κεχαγιάς, Ασλανίδης, Μανελίδης, Ελληνίδης, Κωνσταντινίδης

ΠΑΟΚ Κυμίνων Μαλγάρων (Ν. Τσίμπος): Σεϊφεδίνογλου, Μαρούκης, Σωτηριάδης, Στεργιανός Γ., Μπαξιβάνης, Μακρόπουλος, Τσεβρεντζής, Καρώνιας, Στεργιανός Π. (70’ Σααρ Ισμαήλ) Σακκόγλου, Παπαδημητρίου (46’ Ελευθεριάδης)

Διαιτησία: Ζαφειρόπουλος (Πατσιάς – Φακανάς)

 

Πηγή: erasitexnika.gr