Ηττήθηκε εντός έδρας η Ομόνοια Σίνδου


Αν και προηγήθηκε δεν τα κατάφερε η ομάδα της Σίνδου.

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Θερμαϊκός Θέρμης στη Σίνδο, δεδομένης της βαθμολογικής σημασίας του αγώνα αλλά και των απουσιών που έπλητταν την ομάδα του Ανδρέα Καρανάσιου.

Μεγάλο derby είχε το πρόγραμμα της Α1 στη Σίνδο αυτήν την Κυριακή, όπου οι δύο αντίπαλοι ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη. Η μεν Ομόνοια Σίνδου για να περάσει το Θερμαϊκό και να μην μείνει πίσω σε σχέση με Ολυμπιακό Κυμίνων και Ηρακλή Αμπελοκήπων, ο δε Θερμαϊκός για να ξεφύγει από τους Σινδιώτες και να συνεχίσει το τρελό σερί του που τον έχει φέρει στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Οι γηπεδούχοι του Λάμπρου Ανδριόπουλου προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό, όταν από την απευθείας εκτέλεση foul του Μποχώνη, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του 17χρονου Τσαλαγράδα. Ο Θερμαϊκός ύστερα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με σφιχτή άμυνα, πειθαρχία και υπομονή προσπάθησε να δημιουργήσει και να φτάσει στην ισοφάριση.

Αυτό συνέβη στο 62′ με λίγη δόση τύχης, όταν η σέντρα-σουτ του Κώστα Αχαλινόπουλου κατέληξε στο «Γ» του Αζόφ, ενώ, της Ομόνοιας προωθημένης, ο Λεωνίδας Αχαλινόπουλος ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους του Ανδρέα Καρανάσιου, στο 73′, τελειώνοντας με πλασέ μια πολύ όμορφα οργανωμένη επίθεση.

Οι δύο ομάδες διαμαρτύρονται επιπλέον για δύο περιπτώσεις penalty. Η Ομόνοια, αφενός, για την περίπτωση όταν ο Καρατζάς βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, φάση στην οποία ο κ. Καρανάσιος υποστηρίζει πως η «το χέρι έγινε ύστερα από κόντρα την ώρα που ο παίκτης έρχεται και άρα ορθώς δεν δόθηκε». Ο Θερμαϊκός αφετέρου, για μια φάση όπου σε προσπάθεια του Τρόκα, ο ίδιος δέχθηκε διπλό μαρκάρισμα, το πρώτο μεμπτό και καταλογιστέο, το δεύτερο όχι – προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Το τελικό 1-2 αποτελεί σπουδαία νίκη για τον Θερμαϊκό σε μια δύσκολη έδρα και μάλιστα με απουσίες των βασικών Μπαντή (τερματοφύλακας, άρρωστος) και Σαράφογλου (επαγγελματικές υποχρεώσεις). Μετά το παιχνίδι ο Λάμπρος Ανδριόπουλος δήλωσε πως δεν ανησυχεί για την συμμετοχή της Ομόνοιας στα play-off (σ.σ δηλαδή τον τερματισμό της στην πρώτη 5άδα της Α1), ενώ ο Ανδρέας Καρανάσιος θέλησε να εξάρει την αγωνιστικότητα και την πίστη στη νίκη που δείχνουν και έχουν οι ποδοσφαιριστές του την τελευταία περίοδο.

Ομόνοια Σίνδου (Ανδριόπουλος): Αζόφ, Καραγκούνης, Μποχώνης, Κώτσις, Κασιτερίδης, Παναγιώτη, Σασαρίδης, Καρανδρέας, Αρουτίδης, Γιαννιώτης, Σολομονίδης.
Αγωνίστηκαν επίσης οι: Ρωσίδης, Γάκης, Σπαχής, Δουσταμπάνης.

Θερμαϊκός Θέρμης (Καρανάδιος): Τσαλαγράδας, Ράχα, Μαυρομάτης, Τρόκας, Πανούσης, Καρατζάς, Αχαλινόπουλος Κ., Στεφανίδης, Κουτσικοβαγγέλης, Μπεκιάρης, Αχαλινόπουλος Λ.
Αγωνίστηκαν επίσης οι: Φούσκας, Ιωαννίδης, Χαραλαμπίδης, Σταφυλίδης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)
ΠΑΟ Κουφαλίων  57
Ολυμπιακός Κυμίνων 53
Θερμαϊκός Θέρμης 52
Ηρακλής Αμπελοκήπων 52
Ομόνοια Σίνδου 47
——————–
ΑΕ Ευόσμου 43
Κεραυνός Κολχικού 40
——————-
Αχιλλέας Τριανδρίας 39
Ποσειδώνας Μηχανιώνας 39
Παύλος Μελάς 34
Νίκη Μεσημερίου 31
Μαλακοπή 31
Ακρίτες Συκεών 23
——————
Ποσειδώνας Καλαμαριάς 22
Αναγέννηση Επανομής 15
ΓΣ Ηλιούπολης 1

 

Πηγή: espsm24.gr