Κάλεσμα του Δημάρχου Δέλτα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία


Διαβάστε τη δήλωση του Δημάρχου Δέλτα.

Με αφορμή τα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά καλούμαστε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της πατρίδας μας για ένα κορυφαίο εθνικό θέμα όπως είναι η προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Η Μακεδονία του Μεγαλέξανδρου, του Φιλίππου και του Αριστοτέλη, του Παύλου Μελά, του Προξένου Λ. Κορομηλά και των χιλιάδων Μακεδονομάχων, ήταν είναι και θα είναι Ελλάδα.

Καλούμαστε από τις πλατείες των μακεδονικών πόλεων να πούμε όχι στην παραχάραξη της Ιστορίας, όχι στον εθνικισμό των γειτόνων, όχι στην εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η Μακεδονία είναι ένα εθνικό θέμα που ενώνει όλους τους Έλληνες, πλην εθνομηδενιστών. Έχουμε χρέος στα παιδιά μας, στο μέλλον της πατρίδας μας, να βγούμε ξανά στους δρόμους. Είναι ζήτημα ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας.

Καλώ όλους τους δημότες του Δήμου Δέλτα αλλά και όλους τους Μακεδόνες να συμμετάσχουν στα  συλλαλητήρια. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας ταπεινώσουν. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».