Καλοχώρι: Εισαγγελική παρέμβαση για “κατεστραμμένη” γέφυρα


Την καταγγελία έκανε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συνδικάτων Εμποροϋπαλλήλων Μεταφοράς.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (Π.Ο.Σ.Ε.Μ.) για την κατάσταση της γέφυρας που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με όλο το οδικό δίκτυο της χώρας αλλά και με τα Βαλκάνια. Πρόκειται για τη γέφυρα που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα για την είσοδο και έξοδό τους από το λιμάνι, καθώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ζητά από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Τροχαία και το Λιμεναρχείο  Θεσσαλονίκης για διερεύνηση παράβασης άρθρων του ποινικού κώδικα, που αφορούν παραβιάσεις κανόνων οικοδομικής και έκθεσης (άρθρα 286 και 306) και τυχόν άλλης αυτεπάγγελτα διωκόμενης πράξης.

“Κοινοποιήσαμε στον εισαγγελέα το έγγραφο το οποίο καταθέσαμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία Οδό, στον ΟΛΘ και στο δήμο Μενεμένης και στο οποίο αναφέρουμε ότι η γέφυρα είναι σε αθλία κατάσταση και ενδεχομένως είναι και επικίνδυνη”, δηλώνει  ο εργασιακός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Εδώ και πολύ καιρό και υπάρχουν παράπονα από μέλη της Ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο σημείο, αλλά τώρα αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο και λόγω του συμβάντος στην Ιταλία με την κατάρρευση γέφυρας, λέει ο ίδιος. “Το πρόβλημα δεν είναι χθεσινό. Είναι καταγεγραμμένο στα κανάλια πότε κάναμε εμείς καταγγελίες και πότε αναδείξαμε το πρόβλημα”, όπως τονίζει. Περιγράφοντας την κατάσταση της γέφυρας λέει ότι “είναι σε άθλια κατάσταση, έχει λακκούβες, οι ενώσεις που έχει η γέφυρα έχουν φύγει όλα τα προστατευτικά τους”. Σημειώνεται ότι πρόκειται για γέφυρα περίπου 300-400 μέτρων, που αποτελεί τη μοναδική είσοδο για όλα τα φορτηγά από την πλευρά του Καλοχωρίου, κοντά στα τσιμέντα Ηρακλής.

Ειδικότερα, η Π.Ο.Σ.Ε.Μ., με βάση αναφορές οδηγών, που καθημερινά επισκέπτονται το λιμάνι και υποχρεωτικά χρησιμοποιούν τη γέφυρα, σημειώνει σε σχετικό έγγραφο ότι αυτή βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, καθώς «όλη η επιφάνειά της σε όλα τα σημεία σύνδεσης είναι κατεστραμμένη, υπάρχουν λακκούβες και πολλές ατέλειες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στα φορτηγά που κινούνται στα σημεία αυτά».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι μετά την πτώση της γέφυρας στην Ιταλία, δημιουργείται πρόσθετος φόβος στους οδηγούς των φορτηγών «επειδή δεν έχουμε την τεχνογνωσία να κρίνουμε την επικινδυνότητα της γέφυρας».

 

Πηγή: typosthes.gr