Καλοχώρι: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου αύριο Τρίτη 2/4


Πού και τι ώρα θα πραγματοποιηθεί;

Την Τρίτη 2 Απριλίου, ο Δήμος Δέλτα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου με τη διαδραστική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της συγγραφέως- σκιτσογράφου Σοφίας Γουδετσίδου «Ο ψαράς μας ο μουρμούρης» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου του ΚΠΟΔΔ.

Η παρουσίαση θα γίνει στα παιδιά των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

«Ο ψαράς μας ο μουρμούρης είναι ένα παραμύθι για όλα τα παιδιά του κόσμου μεγάλα και μικρά. …Ο ψαράς μας ο μουρμούρης είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος σαν όλους εμάς αλλά έχει ένα κακό ελάττωμα μουρμουράει μουρμουράει και ποτέ δεν σταματάει. Ευτυχώς όμως έχει έναν καλό γείτονα ψαρά που ψαρεύουν στην ίδια λίμνη και θα τον βοηθήσει να δει τα πράγματα διαφορετικά δηλαδή λίγο πιο θετικά. Διότι όταν έχουμε αρνητική διάθεση τίποτα δεν μας πάει καλά και μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον εαυτό μας. Μήπως αυτό είναι το λάθος και πρέπει να δούμε τα πράματα από μια άλλη οπτική γωνία; Αυτό το παραμύθι θα μας βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας θετικά και να αποδεχόμαστε την ζωή ως έχει…»