Καταγγελίες δημοτών για ακατάλληλη παιδική χαρά στα Διαβατά


Ποια παράπονα εκφράζουν;

Σειρά παραπόνων εκφράζουν πολίτες των Διαβατών  σχετικά με την παιδική χαρά της περιοχής, που λειτουργεί και ως χώρος προαυλισμού των μαθητών του νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, η παιδική χαρά, όπως και το νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο σημείο, λειτουργούν παράνομα, σε ακατάλληλο χώρο, κάνουν λόγο για ελλιπή απολύμανση, θέτουν θέμα ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μη βγαίνουν στο διάλειμμα, ζητούν μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου στη Νέα Μαγνησία, ενώ τέλος σημειώνουν πως πρέπει να αλλάξουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο, καθώς ο δρόμος εγκυμονεί κινδύνους.

«Υπάρχει άμεσος κίνδυνος της υγείας και ασφάλειας των παιδιών και των γονέων. Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, διότι μετά από τόσα χρόνια δεν υπάρχει «δεν ήξερα» και η ευθύνη για κάποιο πιθανό ατύχημα θα βαραίνει την υπάρχουσα διοίκηση», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ο Γεώργιος Αγγουράς, πρόεδρος σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Δέλτα, εξήγησε πως δημόσια κτίρια εξακολουθούν να μένουν χωρίς άδεια σε πολλούς δήμους. «Προσπαθήσαμε να βγάλουμε άδεια, ωστόσο πρόκειται για διαδικασία που καθυστερεί πάρα πολύ. Είμαστε σύμφωνοι για τη μετεγκατάσταση, αρκεί να είναι και οι γονείς και η Περιφέρεια», ανέφερε σχετικά με το νηπιαγωγείο, ενώ σχετικά με την παιδική χαρά σημείωσε πως «έχει γίνει ανακαίνισή της, γίνεται τρεις φορές τον χρόνο απολύμανση και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ανακατασκευής αύλειων χώρων, που θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019». Σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο, ο κ. Αγγουράς διευκρίνισε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες διαγραμμίσεις, ενώ έχει τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης.

 

Πηγή: thessnews.gr