Κλειστά παραμένουν τα Μάλγαρα


Δε κάνουν πίσω οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα τους και υιοθετούν σκληρότερη γραμμή κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη κλειστά παραμένουν τα Μάλγαρα, ενώ οι αγρότες άνοιξαν για λίγο το μπλόκο προκειμένου να περάσουν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που κατευθύνθηκαν στα Διαβατά. 
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Θέρμης και της διασταύρωσης αεροδρομίου θα κλείσουν από τις 11.00 το αεροδρόμιο «Μακεδονία». «Πρόθεσή μας είναι να το αποκλείσουμε εντελώς και να μην αφήσουμε καμία παράπλευρη οδό για είσοδο και έξοδο από αυτό» ειπε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης Δημήτρης Παπαδάκης.
Τρίωρους αποκλεισμούς 12:00-15:00 και 18:00-20:00, και των παρακαμπτηρίων, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο του Δερβενίου.
Οι αγρότες των Τεμπών εξακολουθούν να διατηρούν κλειστή επ αόριστον την κοιλάδα των Τεμπών αλλά και την γέφυρα του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο.  

Κλειστά επ΄ αόριστον παραμένουν ο κόμβος στα Κερδύλλια, όπου εκεί οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και τον παράδρομο από τις 12.00 έως τα μεσάνυχτα. Αποκλεισμένοι παραμένουν και ο κόμβος Νισελίου καθώς και η σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά.

Στο Κιλκίς το τελωνείο Ευζώνων θα κλείσει από τις 13.00 – 15.00 και από τις 19.00 έως τις 22.00, στη Δοϊράνη ο αποκλεισμός θα γίνει από τις 19.00 έως τις 22.00. Στη Χαλκιδική, οι αγρότες θα αποκλείσουν τον κόμβο Πορταριάς από τις 11.00 το πρωί. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από τη Θεσσαλονίκη μέσω Τρίγλιας και Πλαγίων, ενώ από Κασσάνδρα και Σιθωνία, μέσα από τα Μουδανιά.
Στην  Πέλλα τα μπλόκα Μελισσίου, Μαυροβουνίου και Αλυσίδα θα κλείσουν από τις 17.00 έως τις 21.00.

Σε συντονισμό με όλα τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το μπλόκο του τελωνείου της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έκλεισε επ΄ αόριστον από χθες το βράδυ, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να αντιδρούν στις θέσεις της κυβέρνησης στον κλάδο.

Και οι αγρότες των Μικροθηβών αποφάσισαν τη δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, ένα ακόμη πιο νευραλγικό σημείο επί του ΠΑΘΕ, που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ άουτ.

Πηγή: voria