Κοροναϊός: Πέθανε 52χρόνος στο Παπαγεωργίου – είχε κολλήσει στην δουλεία του στην Σίνδο


Είχε αναφέρει ότι είχε κολλήσει τη νόσο από συνάδελφο του στην εργασία του σε εργοστάσιο στη Σίνδο που εξακολουθούσε να λειτουργεί παρά το κρούσμα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Voria

Ανησυχία και σοβαρά ερωτήματα έχουν προκύψει από τον θάνατο ενός 52χρονου άνδρα χθες βράδυ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη από κορωνοϊό. Ο άνδρας είχε αναφέρει ότι είχε κολλήσει τη νόσο από συνάδελφο του στην εργασία σε εργοστάσιο χημικής βιομηχνίας στη Σίνδο που εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα κρούσματα.

Ο άτυχος 52χρονος χειριστής κλαρκ, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν παχύσαρκος, προσήλθε προ ημερών στην εφημερία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με συμπτώματα της νόσου Covid-19. Η κατάσταση του θεωρήθηκε σοβαρή και δεν διεκομίσθη στο νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ ώστε να μην υπάρξει επιπλοκή κατά τη διακομιδή και έτσι διασωληνώθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Παπαγεωργίου.
Ωστόσο ο 52χρονος παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια χθες το βράδυ και κατέληξε.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης, «προχωρήσαμε σε καταγγελία στην αστυνομία για το γεγονός ότι η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί παρά το κρούσμα κορωνοϊού, ενώ ζητάμε η επιχείρηση να κλείσει προσωρινά λόγω των κρουσμάτων».

Καταγγέλλουν και άλλα κρούσματα

Στο μεταξύ, ο φόβος μεταξύ των εργαζόμενων της επιχείρησης είναι διάχυτος. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Voria.gr, πέραν των δύο περιστατικών υπάρχουν και άλλα ύποπτα κρούσματα αφού τέσσερα άτομα έχουν εμφανίσει πυρετό, σε ένα εργοστάσιο που απασχολεί 400 εργαζόμενους.

Από τους τέσσερις εργαζόμενους οι τρεις τέθηκαν σε καραντίνα, ωστόσο ο ένας έδωσε κανονικά το παρών στην εργασία του την ώρα που τα μέτρα προστασίας καταγγέλλεται ότι είναι ελάχιστα.

Παράλληλα, γίνονται κανονικά οι μεταφορές με φορτηγά που έρχονται από το εξωτερικό, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι έρχονται σε επαφή με τους αλλοδαπούς οδηγούς των οχημάτων.

Πηγή: Voria