Ξεκινά πιλοτικά η εφαρμογή για έλεγχο των τιμολογίων των ιδιωτικών κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ σε real time.


Ξεκινά πιλοτικά η εφαρμογή για έλεγχο των τιμολογίων των ιδιωτικών κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ σε real time.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εφαρμογή ηλεκτρονικών ελέγχων σε πραγματικό χρόνο και άμεσα θα δοθεί στα ενδιαφερόμενα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ένα εγχειρίδιο “ελέγχου κλειστής περίθαλψης”, βάσει του οποίου θα γίνεται ο έλεγχος για τις νοσηλείες των ασθενών – ασφαλισμένων και η χρέωση του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το ίδιο εγχειρίδιο, ασθενής που εξέρχεται από νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλευτεί ξανά μέχρι να περάσουν τουλάχιστον 45 ημέρες, έστω κι αν πρόκειται για άλλη πάθηση, ενώ βαριά περιστατικά που έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο και παίρνουν εξιτήριο, δεν μπορούν να νοσηλευτούν άμεσα σε ιδιωτική κλινική, ακόμη κι αν υπάρξει υποτροπή.

Αντίστοιχα, σε βαριά περιστατικά που καταλήγουν εντός τριημέρου, η αποζημίωση περιορίζεται στο μισό, παρότι με την εισαγωγή του περιστατικού γίνονται οι περισσότερες πράξεις για ακριβή διάγνωση και ανακούφιση του ασθενή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σωτ. Μπερσίμης παρουσίασε σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ για τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο των τιμολογίων των κλινικών, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να “κλειδώνει” ο φάκελος του ασθενή μετά το εξιτήριο και πως οι γνωμοδοτήσεις και συνταγογραφήσεις από τους γιατρούς θα πρέπει να υπογράφονται σε πραγματικό χρόνο.

Το ίδιο πρόβλημα δημιουργείται και με τις εξετάσεις, από την απλούστερη εξέταση αίματος μέχρι τις απεικονιστικές, που χρειάζονται κάποιες μέρες για την έκδοσή τους  ή ακόμη και τις βιοψίες, οι οποίες χρειάζονται κατά μέσο όρο ένα δεκαήμερο για να τεθεί η διάγνωση.

Ο κόσμος ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις. Λύσεις που θα του εγγυώνται μια αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας και η λύση της ιδιωτικής ασφάλισης στην υγεία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Στο χέρι μας είναι να αντισταθμίσουμε τα κενά του δημοσίου στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.  

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, βιώνουμε μια εποχή αβεβαιότητας (οικονομικής, κοινωνικής, κλπ) και  αισθανόμαστε ακόμη πιο έντονα την ανάγκη για ασφάλεια. Την ανάγκη να μεταβιβάσουμε τον κίνδυνο και να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος του. Αυτή ακριβώς είναι και η λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλισης σήμερα, η οποία με τη σειρά της μάς δίνει πρόσβαση σε παροχές, με προϊόντα, περισσότερο οικονομικά και προσιτά, χωρίς ψιλά γράμματα, που ανταποκρίνονται στη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού και  αναλαμβάνει να καλύψει για λογαριασμό μας, τους απρόβλεπτους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Η επιλογή είναι στο χέρι μας. Κανείς δεν θα αναλάβει εθελοντικά την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη εάν οι ίδιο δεν μεριμνήσουμε γι’ αυτό. Επομένως, επιβάλλεται ενημέρωση για τα προγράμματα ασφάλισης της αγοράς, από πιστοποιημένους ασφαλιστικούς συμβούλους, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός μας.

                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΤΣΙΦΛΙΤΖΗΣ

                ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2310 718788 & 6973559748