Ξεκινούν αύριο Τετάρτη 10/10 οι αιτήσεις μεταγραφών των φοιτητών


Μέχρι πότε θα διαρκέσουν;

Από αύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στη συγκεκριμένη προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

  • Από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους.
  • Από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές.
  • Από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή, για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στη σχετική εγκύκλιο και στις υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στις αντιστοιχίες των Σχολών/Τμημάτων των Ιδρυμάτων.

 

Πηγή: thestival.gr