Ξεκινούν τα 52α Δημήτρια


Σήμερα 1 Οκτωβρίου

Θεατρικές παραστάσεις, performans, συναυλίες, εικαστικά, χορός, φωτογραφία και κινηματογράφος, σε ένα σύνολο 42 κύριων δράσεων και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων, συνθέτουν ένα φεστιβαλικό σώμα-ψηφιδωτό των φετινών 52ων Δημητρίων, που ξεκινούν σήμερα Κυριακή, 1η Οκτωβρίου.

Η αρχή γίνεται με μια… επανάσταση (μια εικαστική τιμή στα 100 χρόνια απ’ την Οκτωβριανή Επανάσταση, που αναπαρίσταται ψηφιακά στους χώρους του περιπτέρου 2 της ΔΕΘ-Helexpo) και ολοκληρώνονται μ’ ένα πάρτι στα Σφαγεία. Το μότο της όλης διοργάνωσης είναι «Μια πόλη. Ένας κόσμος».

Στο 20ήμερο ημερολογιακό ενδιάμεσο της… σύγχρονης πολιτιστικής επανάστασης στην πόλη «αναλαμβάνουν» μουσικοί από την Κορσική, την Κούβα, τη Σενεγάλη, βιολιστές και συμφωνικές μουσικές, δέκα συνολικά θεατρικές παραστάσεις (τέσσερις απ’ την Ελλάδα κι έξι απ την Ιρλανδία, τη Βουλγαρία, Ουγγαρία το… Ιράν και την Κίνα), σύγχρονος χορός, εικαστικά workshop, performance, αλλά και κινηματογραφικές προβολές και συζητήσεις.

Οι εκδηλώσεις των «Δημητρίων» εκτείνονται χρονικά περί τις δέκα ημέρες πριν και μετά την τυπική έναρξη και λήξη της διοργάνωσης. Τα Δημήτρια θα «στεγαστούν» σε συνολικά είκοσι χώρους της πόλης (από το Γενί Τζαμί ως το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από το Μέγαρο Μουσικής ως τα Σφαγεία, από το περίπτερο 2 της ΔΕΘ-Helexpo ως το Δημοτικό Θέατρο «Ανετον» κ.α), ενώ τα εισιτήρια για τις μουσικές – θεατρικές – χορευτικές παραστάσεις κυμαίνονται μεταξύ 5 και 18 ευρώ.

Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα των Δημητρίων βρίσκεται ΕΔΩ.

Πηγή: thessnews.gr