Ιωνικός-Αξιός Ανατολικού: 3-1


Ανώτερος ο Ιωνικός.

Αποδίδοντας στρωτό ποδόσφαιρο και προσφέροντας θέαμα, ο Ιωνικός πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, επικρατώντας του Αξιού Ανατολικού με 3-1.

Στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού (7’), οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, καθώς ο Ελληνίδης πάσαρε στον Κεχαγιά, εκείνος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σε μια κίνηση ομαδικότητας και αλτρουισμού άφησε στον αμαρκάριστο Χατζηαντωνίου που δεν δυσκολεύτηκε –όντας αμαρκάριστος- να γράψει το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα (8’) ο Ασλανίδης έβγαλε τον Χρήστο Πασπαλά απέναντι από τον τερματοφύλακα, ωστόσο εκείνος σούταρε άουτ, ενώ στο 12’ ο Κουσιώρας είδε την εκτός περιοχής προσπάθειά του να αποκρούεται από τον Γεωργόπουλο. Η σειρά των φιλοξενούμενων ήρθε στο 23’, εκεί όπου ο Ανδρεάδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον άξονα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η συνέχεια επιφύλασσε άλλα δύο γκολ, ένα στο 27’ από τον Ασλανίδη (ασίστ πάρε-βάλε του Κεχαγιά) και ένα με εξαιρετικό σόλο του Κεχαγιά στο (33’), ο οποίος πέρασε λίγο-πολύ από έξι παίκτες πριν σημειώσει το 3-0. Ο ίδιος παίκτης παραλίγο να χριστεί εκ νέου σκόρερ στο 42’, αλλά ο Γεωργόπουλος τον σταμάτησε σχεδόν εξ επαφής.

Στην επανάληψη το Ανατολικό αποφάσισε να ανεβάσει στροφές και μόλις στο 48’ το εκτός περιοχής σουτ του Aldi Kopaci έφυγε έξω. Η απάντηση από πλευράς «ασπρόμαυρων» ήρθε στα καπάκια (49’) και ήταν διπλή, μα ούτε ο Ασλανίδης (απέκρουσε ο πορτιέρο), μήτε ο Κεχαγιάς (απομάκρυνε προ της γραμμής ο Βέρρος) κατάφεραν να τινάξουν τα δίχτυα. Από εκεί και πέρα ο Αξιός απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο χάνοντας δύο διαδοχικές ευκαιρίες. Στο 60’ ο Aldi Kopaci έπιασε ένα πολύ καλό σουτ από το κέντρο, όμως ο Πλάνος απέκρουσε, ενώ στο 62’ ο αδερφός του, Alex, σημάδεψε το «γάμμα», με τον Πλάνο να ίπταται εντυπωσιακά και να αποκρούει το άπιαστο. Τελικά το γκολ για τους «πράσινους» επετεύχθη, μιας που στο 70’ ο Ανδρεάδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κωνσταντινίδη και στεκούμενος ψύχραιμα απέναντι στον Πλάνο μείωσε σε 3-1. Στο ύστατο αξιόλογο στιγμιότυπο του αγώνα 77’ o Alex Kopaci σούταρε από πλάγια και δεξιά, με το τόπι να καταλήγει στην επάνω πλευρά των διχτύων.

MVP Of The Match: Αναμφισβήτητα ο Τάσος Κεχαγιάς, ο οποίος με ένα γκολ και δυο ασίστ συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη του Ιωνικού. Ο 17χρονος επιθετικός ήρθε από τα σπλάχνα του συλλόγου στην αντρική ομάδα και με 15 γκολ μέχρι στιγμής δικαιώνει τον προπονητή του, Γιώργο Σαββόγλου για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε αυτόν.

 

Ιωνικός (Γ. Σαββόγλου): Πλάνος, Αγγελής, Ασλανίδης, Παπαδόπουλος (61’ Βέργος), Κωνσταντινίδης, Χατζηαντωνίου, Κεχαγιάς, Κουσιώρας, Μανελίδης (40’ Πασπαλάς Ν.), Ελληνίδης (65’ Αντωνιάδης), Πασπαλάς Χ. (81’ Βανώκας)

Αξιός Ανατολικού (Κ. Κεχαγιάς): Γεωργόπουλος, Kupi (85’ Βελημέζης), Δελητζάκης (81’ Θεοδώρου), Δελής, Παπαδόπουλος, Τσιφλιτζής (81’ Θεοδώρου), Kopaci Alex, Γκόλτσης, Ανδρεάδης, Κελέσης (37’ Βέρρος), Kopaci Aldi

Διαιτησία: Ελευθεριάδου (Ασλάνης – Δημητριάδης)

 

Πηγή: erasitexnika.gr